Preview: 5. Philadelphia Flyers - velké hodnocení příchodů a odchodů

08. 01. 2021, 14:59 » Preview - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Flyers patřili již minulou sezonu k favoritům celé ligy, když se jim podařilo vyhrát Východní konferenci. Dokáží i letos takto dominovat? Jak si tým vedl v okurkové sezoně?

Klíčové příchody:


PHI Erik Gustafsson, O, 28 let

Dosavadní vrchol kariéry Erika Gustafssona přišel v sezoně 2018-19, kdy nasbíral 60 bodů a následně reprezentoval Švédsko na Mistrovství světa. Poslední sezona se mu nevydařila podle představ a byl vyměněn do Calgary. Jak si nyní povede v oranžovo-černých barvách Philadelphie?

Přestože Flyers dokázali přivést pouze jedinou posilu, týmu to vůbec nevadí, jelikož by se měli po nemocech vrátit do sestavy Nolan Patrick a Oskar Lindblom.

Známka: B


Klíčové odchody:


Matt Niskanen, O, 34 let
WPG Nate Thompson, C, 36 let
ANA Derek Grant, C, 30 let

Tým opustili vesměs pouze veteráni, kteří hráli v checking line. Obránce Niskanen ukončil kariéru a centři Thompson a Grant podepsali s jinými kluby.

Známka: B


Výběry na draftu:


Letošní draft přivedl do Philadelphie dvě zajímavá jména – Tyson Foerster a Emil Andrae.

Tyson Foerster, 18 let (Barrie Colts)

Foerster je především střelec. Zároveň ale umí vymýšlet pohledné akce a neztrácí přehled o hře. Pokud zapracuje na svém slabším bruslení, může se údajně stát novým Stevenem Stamkosem.

Emil Andrae, 18 let (HV71 J20)

Na Andreaho je především spoleh. Dokáže hrát na obou koncích kluziště a nastupuje i do přesilovek. Občas ho může limitovat malý vzrůst (175 cm).

Známka: B


Prodloužení smluv: Nicolas Aubé-Kubel, Alex Lyon, Robert Hägg, Brian Elliott, Nolan Patrick, Philippe Myers

Philadelphii se podařilo podepsat smlouvu se všemi důležitými hráči jako Nolan Patrick, Philippe Myers a Brian Elliott. V této kategorii tedy generální manažer Chuck Fletcher může být spokojen.

Známka: A-


Místo pod platovým stropem: 2 261 148 USD

Krok vpřed: Podpis Gustafssona

Pokud najde formu z předposlední sezony, může se stát novým dirigentem přesilových her, které by Flyers mohli ještě o kousek vylepšit.

Krok vedle: -

Vedení organizace neudělalo žádný přešlap. Z týmu odešli pouze veteráni, větší prostor tak dostanou mladší hráči.

Shrnutí


Philly nedělala žádné unáhlené změny a řídila se podle hesla méně je ve skutečnosti více. A my s jejich názorem plně souhlasíme.

Celková známka:


B