Backstrom, Barkov, Burns. Poznejte top 5 hráčů současnosti s příjmením na B

13. 10. 2019, 18:25 » Perličky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Ve světě sportu lze sestavovat nespočet různých žebříčků a tabulek porovnávajících ten a onen aspekt hry. Za hokej můžeme jako příklady uvést seřazování hráčů dle vstřelených gólů, získaných bodů či vychytaných výher (u gólmanů), ale také méně všední tabulky. K těm neobvyklým patří i seřazování nejlepších hráčů, jejichž příjmení začínají na stejné písmeno. Nyní jsme však přesně tento sestavili. Pojďme společně poznal 5 nejlepších hráčů s příjmením na B.

CGY 5. Mikael Backlund

Hvězdných hráčů s příjmením na B je celá řada. I proto se nedostalo na jména jako Jamie Benn, Mathew Barzal či Brock Boeser. Některé může překvapit, že se na páté příčce nachází centr Calgary. Backlund ale patří dlouhodobě k nejvíce podceněným hráčům v soutěži. Přitom rok co rok atakuje hranici 50 bodů, trenér ho nasazuje pravidelně na přesilovky i oslabení. Během početních výhod dokáže dirigovat celou pětici přesnými přihrávkami, při oslabení blokuje vysoký počet střel a rád si zaútočí. Právě jeho široké využití mu přisoudilo pátou příčku v našem žebříčku.

SJS 4. Brent Burns

Již celou řadu let patří k nejlepším zadákům ligy a od povýlukové sezony 2013-14 není produktivnějšího muže na tomto postu (414). Je dirigentem přesilovek Sharks a za sezonu 2016-17 si vysloužil Norris Trophy. I díky svému divokému vzhledu se těší velké oblíbenosti u fanoušků i médií.

WSH 3. Nicklas Backstrom

Podobně jako Backlund patří k nejvíce podceněným plejerům v lize. Není se čemu divit, když hraje vedle superhvězdného Alexe Ovechkina. V mnoha jiných klubech by platil za jasnou tvář klubu, zde hraje ve stínu svého parťáka. I proto se dostal pouze jednou na All Star Game. Za svou kariéru přitom dokázal v 901 utkáních nasbírat celkem 878 bodů (232+646) a vyhrál v roce 2018 Stanley Cup. Z individuálních cen se mu do rukou dostala pouze málo známá Viking Award pro nejlepšího Švéda hrajícího za oceánem.

FLA 2. Aleksander Barkov

I o kapitánovi Floridy se donedávna říkalo, že je nedoceněný. Jeho vnímání se ale za poslední rok změnilo a Barkov je konečně považován za hvězdu první velikosti. V posledním ročníku atakoval hranici sta bodů (96) a společně s Jonathanem Huberdeauem a Evgeni Dadonovem vytvořil skvělý první útok Panthers.


BOS 1. Patrice Bergeron

Centr nejobávanějšího útoku v lize má i ve čtyřiatřiceti letech cenu zlata. V současnosti byste těžko našli většího odborníka na vhazování a lépe defenzivně založeného středního útočníka. Není tedy divu, že má na kontě již čtyři Selke Trophy (2012, 2014, 2015, 2017). Nenechte se ale zmást, směrem dopředu je též dominantní. Především v poslední sezoně. Přestože kvůli zranění odbruslil pouhých 65 klání, připsal si osobní maximum 79 bodů.

DAL Brankář: Ben Bishop

Dovedl Tampu do finále Stanley Cupu, poté ale odešel kvůli Andrei Vasilevskiymu. Nakonec podepsal smlouvu s Dallas Stars a ti rozhodně nelitují. Získali totiž maskovaného muže, s nímž mohou dokráčet až k vytouženému Stanley Cupu. V minulé sezoně pochytal skvělých 93,4% všech pokusů soupeřů a se zeleno-černými téměř vyřadil pozdějšího mistra ze St. Louis, u něhož začínal kariéru.