Ferriero svým prvním zásahem v playoff skolil Red Wings

30. 04. 2011, 07:50 » Review - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Čekal se velký boj a takový to i byl. Moc gólů nepadlo, celkem tři. Od 12. února 2010 padlo ve vzájemných zápasech takto málo gólů jenom jednou a to 8. května 2010, kdy Sharks vyhráli také na domácím ledě 2:1 jenom s tím rozdílem, že se nešlo do prodloužení.

Tentokrát měl zápas hrdinu a jednoho smolaře. Hrdinu byste našli v dresu Sharks, kdy nastoupil ke svému prvnímu zápasu playoff NHL v kariéře Benn Ferriero a hned na začátku osmé minuty rozhodl celé utkání. Vyslal střelu na Jimmy Howarda, kterou stečoval hokejkou bránící Brad Stuarta a střela se dostala za brankářova záda. A právě Brad Stuart je smolař večera. Jeho snaha zblokovat střelu tak byla horší, než by se mohlo zdát. Po obdrženém gólu si byl hráč vědom, že jeho hokejka zaúřadovala a ihned s ní mrsknul směrem k mantinelu.

SAN JOSE - DETROIT 2:1p (0:1, 0:0, 1:0, 1:0)

První gól zápasu a letošního playoff zaznamenal kapitán "domova důchodců", Nicklas Lidström. Asistenci, již pátou v playoff, zaznamenal Pavel Datsyuk. Přesně po polovině třetí třetiny v přesilové hře vyrovnával Joe Pavelski, pro kterého to byla již čtvrtá branka v letošním playoff.

Nepovšimnout si nemůžeme ani poměr střel, kdy v první třetině přestříleli Sharks svého protivníka v poměru 9:8, což by nebylo nic tak úctyhodného, ale od druhé třetiny začalo pro Jimmyho Howarda ve svatyni Detroitu to pravé peklo. Druhá třetina 18:9, třetí třetina 12:7 a prodloužení mluví samo za sebe, 7:1. Celkově tak domácí přestříleli svého soupeře v poměru 46:25.

Perličky:
* Do sestavy se vrátili Henrik Zetterberg a Johan Frenzen. Ze sestavy Red Wings tak byli vyřazeni Kris Draper a Mike Modano.
* Útočník Ben Eager, který nehrál poslední dva zápasy proti Los Angeles Kings, se vrátil do sestavy.
* Svůj playoff debut a navíc v den svých 24. narozenin zaznamenal Benn Ferriero.
* Do zápasu nezasáhli Jamal Mayers a Jamie McGinn.
* Trenér Detroitu, Mike Babcock, oslavil v pátek své 48. narozeniny.

Statistické review zápasu najdete ZDE.