Redakce tipuje: Kdo si odnese individuální trofeje? 2/2

20. 06. 2018, 20:00 » Úhel pohledu - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dnes v noci se v Las Vegas budou předávat individuální trofeje NHL za sezonu 2017-18. Ještě před vyhlášením výsledků se naši redaktoři Tomáš David a František Zajíc sešli, aby probrali u všech kandidátů na tato ocenění pro a proti a sestavili seznam mužů, kteří si dle jejich názorů vystoupají při dnešním galavečeru pro zasloužené poháry.



VGK Jack Adams Award: Gerard Gallant

To, co dokázal Gerard Gallant udělat s expanzním týmem 'nechtěných' hráčů, je neskutečné. Nejlepší výkon nové organizace (nejenom) v dějinách NHL znamenal pro Golden Knights zisk titulu v Tichomořské divizi. Pro čtyřiapadesátiletého lodivoda by byl zisk Jack Adams Award nejlepším zadostiučiněním po loňském vyhazovu z lavičky Florida Panthers, za něj se mohou stydět Cats ještě dnes.

VGK Lady Bing Trophy: William Karlsson

William Karlsson
WILLIAM KARLSSON VGK
Centr
Základní část 2017/18
GP: 82 | G: 43 | A: 35 | Body: 78
Střely: 184 | +/-: 49
Wayne Gretzky jednou o poháru Lady Bingové prohlásil, že by hráči jako ocenění radši dostali šminky a sadu na líčení. Ta se totiž uděluje za slušné chování a výborné výkony na ledě. Časy se ale mění a od dob Gretzkyho tato trofej nabrala na prestiži. My jsme se rozhodli umístit na první místo před Aleksandera Barkova a Ryana O'Reillyho útočníka Williama Karlssona, který letos naprosto nečekaně nasázel 43 gólů. Ten zároveň dostal pouhých 12 trestných minut a tabulka pravdy vykazuje úžasných +49. Ta tu se sice v mnoha ohledech nelze spoléhat, přesto jí nesmíme zavrhovat. Karlsson totiž nepřispíval pouze do útoku, ale též poctivě bránil.

BOS Frank J. Selke Trophy: Patrice Bergeron

Bostonský centr je již posedmé v řadě nominován na Frank J. Selke Trophy pro nejlépe bránícího forvarda v lize. Sean Couturier mu sice dělá velkého konkurenta, pro Bergerona ale hovoří lepší poměr odebraných a ztracených puků (55:42), úžasná úspěšnost na vhazování při oslabení (58,3%) a větší počet zblokovaných střel na utkání.

NJD Hart Memorial Trophy: Taylor Hall

Boj o Hart Memorial Trophy pro nejužitečnějšího plejera soutěže dle zámořských novinářů je letos velmi napínavý a vyrovnaný. Nathan MacKinnon vrátil Colorado po neuvěřitelně špatné sezóně 2016-17 zpět do vyřazovacích bojů, podobné se podařilo též Anže Kopitarovi s Los Angeles. My jsme ale nakonec zvolili Taylora Halla. Co měl oproti svým sokům? Správná otázka by měla spíše znít 'Co neměl oproti svým sokům?'. Neměl k sobě produktivního spoluhráče a táhl Devils na svých bedrech sám. MacKinnon tvořil skvělou řadu s Rantanenem a Landeskogem, s Kopitarem táhli Kings Doughty a Quick. Rozdíl mezi Hallem a druhým nejproduktivnějším hráčem celku z New Jersey (Nico Hischier) byl propastných 41 bodů (nejvíce v lize).