Chára zůstává Medvědem, s Bostonem podepsal na rok

28. 03. 2018, 17:35 » Slováci v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Už za necelé dva týdny se Boston z jedné z nejlepších pozic ve Východní konferenci vydá směrem za Stanley Cupem, ale ještě předtím se Bruins stihli ujistit, že jejich kapitán Zdeno Chára zůstane v týmu i na příští sezónu. Slovenský obránce, který se v létě mohl stát nechráněným volným hráčem, totiž podepsal s klubem novou roční smlouvu se základním platem ve výši pěti miliónů dolarů, dalších 1.75 miliónů si pak rodák z Trenčína, jenž zažívá ve svých 41 letech fantastickou sezónu, může vydělat na bonusech.

Ty podle novináře Pierrea LeBruna z The Athletic může získat z velké části při určitém počtu odehraných zápasů a zřejmě podle úspěchu v play off. Na ten mají Bruins namířeno i v letošní sezóně, v níž patří k nejstabilnějším týmům v celé NHL a momentálně stíhají Tampu na prvním místě Atlantické divize.

Zdeno Chara
ZDENO CHÁRA BOS
Obránce
Základní část 2017/18
GP: 68 | G: 7 | A: 16 | Body: 23
Střely: 131 | +/-: 26
Z velké části za to můžou vděčit také Chárovi, jenž sice s 23 odehranými minutami za zápas zažívá nejméně vytěžovanou sezónu od ročníku 2001/02, ale v 68 utkáních zaznamenal 23 bodů a s parťákem a nováčkem Charliem McAvoyem vytvořili jednu z nejlepších obranných dvojic v celé lize.

Chára chybí v sestavě Bostonu od 13. března kvůli zranění v horní části těla, zpět by se, i společně s McAvoyem, měl vrátit na zítřejší klíčový duel proti Lightning. Bruins právě na partu okolo Stevena Stamkose ztrácí pouhý bod a mají ještě jedno utkání k dobru. Čtyři body je pak dělí od ligového lídra z Nashvillu.

Bruins sign Zdeno Chara to one-year contract extension: https://t.co/ZPr2lxt2NW pic.twitter.com/YipgzyLsbm

Boston Bruins (@NHLBruins) March 28, 2018