Chicago má problém. Crawford možná vynechá zbytek sezóny

18. 01. 2018, 15:00 » Informace z klubů - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Pryč jsou časy, kdy měli Blackhawks postup do play off jistý už před úvodním vhazováním sezóny a už od poloviny základní části se mluvilo o tom, jestli vyhrají Stanley Cup, nebo ne. Chicago bude muset v probíhajícím ročníku ještě co dělat, aby se udrželo ve vyrovnaném souboji o vyřazovací boje, což bude s nejnovějšími zprávami z tábora Windy City jen velmi obtížné. Podle posledních zámořských zpráv se totiž Hawks budou muset v tomto boji obejít bez své jedničky v brance Coreyho Crawforda, jenž si podle nejčernějších prognóz už v letošní sezóně nemá vůbec zachytat. A to by pro družinu Joela Quennevillea byl obrovský problém.

Se zprávou přišel novinář deníku Chicago Sun Times Mark Lazerus, podle něhož se v organizaci rozrůstá názor obávající se toho, že Corey Crawford si už v letošní sezóně nezachytá. Důvodem mají být již podruhé v kariéře problémy se symptomy závratě. Poprvé se mu to stalo během sezóny 2015/16, kdy takto vynechal poslední čtyři týdny základní části a zpět se vrátil až na první kolo proti St. Louis.

Crawford chybí v sestavě Hawks od Vánoc kvůli zranění v horní části těla, ale bližších podrobnostech jsme se od klubu nedočkali. Kouč Joel Quenneville sice nedávno na přímý dotaz novinářů odpověděl, že očekává, že se Crawford vrátí v letošním ročníku do sestavy, ale uvnitř klubu se čím dál tím více začíná mluvit, že tomu tak být nemusí.

Corey Crawford
COREY CRAWFORD CHI
Brankář
Základní část 2017/18
Statistiky: 16-9-2
GAA: 2.27 | SV: 92.87%
Třiatřicetiletý Kanaďan patří v posledních letech k nejlepším brankářům celé ligy a v letošní sezóně to jenom potvrzuje. Během 26 utkání, do kterých nastoupil, zaznamenal bilanci 16-9-2 a 92.87 % úspěšnost zákroků a v nelehkých časech byl hlavní oporou Blackhawks.

Jeho místo mezitím zaujali Anton Forsberg a Jeff Glass, kteří sice oba chytají nad očekávání, ale dá se očekávat, že dřív nebo později se jejich výkony zhorší. Ani jeden z nich se Crawfordovi zkrátka nemůže vyrovnat. Hawks by tak mohli zabrousit na přestupový trh a zkusit získat dobrého brankáře, ale to se snadněji řekne, než udělá.

Chicagu však i s Crawfordem v sestavě reálně hrozilo, že poprvé po devíti sezónách nedostane mezi elitní osmičku Západní konference, a nynější možná absence nejužitečnějšího hráče dosavadního průběhu chicagské sezóny tuto hrozbu ještě zvýší.