Flames debut Jaromíra Jágra musí ještě počkat

08. 10. 2017, 11:00 » Informace z klubů - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Trenér Calgary Flames, Glen Gulutzan, v pátek řekl, že nechává zcela na Jaromíru Jágrovi, zda se rozhodne nastoupit nebo ne.

Zdá se, že česká hokejová ikona ještě není v rozpoložení, ve kterém by mohla nastoupit. V sobotu na rozbruslení již Gulutzan oznámi, že Jágr nebude v sestavě pro zápas, kdy Calgary zahájilo prvním domácím zápasem sezónu.

Místo Jágra se tak k týmu připojil Curtis Lazar, který hrál po boku Sama Bennetta a Krise Versteega.

Jaromír Jágr, který v této sezóně oslaví již 46 let, zůstával dlouho jako volný hráč a neměl angažmů. Až pouhý týden před začátkem sezóny se dohodl na jednoleté smlouvě s Flames za částku 1 milión dolarů a další jeden milión v bonusech.
Jaromir Jagr
JAROMIR JAGR CGY
Pravé křídlo
Kariérní statistiky
GP: 1711 | G: 765 | A: 1149 | Body: 1914
Střely: 5605 | +/-: 316

České pravé křídlo nastoupilo minulou sezónu ke všem 82 zápasům, když si připsal 16 gólů a 30 asistencí. I přesto, že jeho produktivita byla dobrá, ukázaly je určité signifikantní prvky. Jágr už není tak rychlý, jak býval a není vždy tak dominantní jako v posledních sezónách. Ale stále dokáže být platný při přesilových hrách. V Calgary již nebude hrát to hlavní roli, ale pro tým může být velmi platný. Trenér ho bude chtít určitě šetřit i pro play off, kam by se Flames měli dostat.

Flames prohráli zahajovací utkání sezóny s Edmontonem 0:3, aby dnes v noci porazili doma Winnipeg 6:3. A i když Jaromír Jágr do zápasu nenastoupil, při rozbruslení se mu od fanoušků dostalo velkých ovací. Vždyť se mají na co těšit, uvidí "nestárnoucí" legendu opět v akci. Jenom si musí trochu počkat.