Čekání je u konce. Pastrňák podepsal šestiletou smlouvu

15. 09. 2017, 07:00 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Zabralo to delší dobu, než by si kdokoli přál, ale nakonec je hotovo. Český útočník David Pastrňák včera podepsal s Bostonem novou šestiletou smlouvu s celkovou hodnotou ve výši 40 miliónů dolarů, což indikuje průměrný roční plat 6.667 miliónů. Pastrňák, který byl od 1. července chráněným volným hráčem (RFA), by souhlasil i s sedmiletým, nebo osmiletým kontraktem, ale v tom případě by chtěl větší plat, s čímž zase nesouhlasili Bruins.

Rodák z Havířova prožil fantastický ročník, když v 75 utkáních nastřílel 34 branek a 70 bodů, čímž si stanovil kariérní maxima a zařadil se mezi elitní ligové hráče. Díky tomu si řekl po vypršení nováčkovského kontraktu o dlouholetou smlouvu s platem okolo sedmi či osmi miliónů, které nedávno dostal i Leon Draisaitl (8.5 miliónů). Bylo tak jasné, že obě strany se budou muset dohodnout, zda budou chtít kratší smlouvu s méně penězi, nebo delší závazek s vyšším platem. Nakonec vyhrála první varianta.

David Pastrnak
DAVID PASTRNAK BOS
Pravé křídlo
Základní část 2016/17
GP: 75 | G: 34 | A: 36 | Body: 70
Střely: 262 | +/-: 11
Pastrňák se díky smlouvě stal třetím nejlépe placeným hráčem Bruins za Davidem Krejčím a Patricem Bergeronem, před čtvrtým Bradem Marchandem má náskok jen několik stovek tisíc dolarů.

Jednadvacetiletý forvard se momentálně stále nachází v Česku, a prvních pár dní tréninkového kempu tak zamešká. Během dneška by ale měl odletět do Bostonu a už o víkendu by se měl prohánět se svými spoluhráči na ledě.

#NHLBruins sign David Pastrnak to a six-year contract worth an average annual value of $6.67 million: https://t.co/Ue0oxCXfWz pic.twitter.com/Tap52MxRpH

Boston Bruins (@NHLBruins) September 14, 2017