Pittsburgh naprosto vymazal Preds a může na jejich ledě sérii ukončit

09. 06. 2017, 06:10 » Review - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Kdo čekal vyrovnaný mač, ten se hluboce mýlil. Pens vyhráli 6:0 a mají šanci v dalším střetnutí vyhrát Stanley Cup!

PIT PITTSBURGH - NSH NASHVILLE 6:0 (3:0, 3:0, 0:0)

Kdo očekával aktivnější nástup do zápasu od Nashvillu, který vyhrál předchozí dva duely, mýlil se. Hluboce se mýlil. Již v první minutě unikl Sidney Crosby, přičemž svou záchrannou brzdou nabídl Ryan Ellis domácím početní výhodu, jež byla po několikazápasovém půstu Tučňáky nakonec využita. Justin Schultz propálil od modré vše, co mu stálo v cestě, a poslal Pens do vedení. I v dalších minutách převažovali hráči v černo-žlutém, zadáci Preds si nepohlídali Rusta a ten po přihrávce od Kunitze zavěsil puk bekhendem pod víko. Dvougólová ztráta sice probudila Predátory k určitému tlaku, Murray ale všechny pokusy vychytal a deset sekund před koncem první periody, při čtyřech hráčích na každé straně, zvýšil již na 3:0 Evgeni Malkin.

Do druhé třetiny se již do brankoviště Nashville postavil Juuse Saros. Avšak ani ten neudělal koučovi Laviolettovi radost, jelikož ho již ve 22. minutě překonal po přesné přihrávce od svého kapitána Conor Sheary. I další obrázek hry malovali domácí Pens, což logicky vyústilo v další gól. Před polovinou utkání se trefil Phil Kessel, který skóroval ve finálové sérii poprvé. Stačilo? Kdepak! Další průběh třetiny byl poměrně nezáživný. Nashville se snažil něco vymyslet, ale Pens si jejich pokusy hlídali, až přišel úder na druhé straně. Svým druhým gólem v play off poslal Tučňáky do šestigólového vedení veterán Ron Hainsey.

Ve třetí třetině se sbírali spíše trestné minuty, než šance na gól. Proběhlo několik bitek a soubojů, které stanovily celkový počet rozdaných trestných minut na rovných 100. Zranili se Ellis na jedné straně a Maatta na té druhé. Týmy tak posbírají své raněné a pojedou na zápas do Nashvillu (pondělí 2:00 SELČ), kde se Pittsburgh může stát mistrem NHL roku 2017 a obhájit Stanleyův pohár.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.