Panthers si vezou z Detroitu další výhru, rozhodl gól v prodloužení

29. 11. 2015, 23:30 » Review - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Pokud jste dnes večer měli čas, tak jste určitě zapnuli zápas mezi Floridou a Detroitem. Když po 28 sekundách skóroval, tedy nebýt nedovoleného bránění, Reilly Smith, tak jste asi říkali, že o branky nebude v tomto utkání nouze, tak jste se mýlili. Celkem padly v základní hrací době pouhé dva góly, třetí zásah a prodloužení své série neporazitelnosti pak v prodloužení přidali Panthers.

DET DETROIT - FLA FLORIDA 1:2p (0:0, 1:0, 0:1, 0:1)

Jediný večerní duel nám dnes nabídla NHL a i přes celkově hojnou účast českých a slovenských hráčů, včetně navrátivšího Jaromíra Jágra, který musel odstoupit z utkání s Islanders, a celkem ofenzivní pojetí hry, což dokládá celkem 62 vypálených střel, jsme moc gólů neviděli. Po první třetině, ve které už sice po 28 sekundách dopravil za záda Petra Mrázka puk Reilly Smith, jenže rozhodčí kvůli nedovolenému bránění Jonathana Huberdeaua, což později potvrdili i po floridské Trenérské výzvě, však platil nerozhodný stav. Ve druhé třetině převzali iniciativu hosté, ovšem Huberdeauovu tutovku zastavil Mrázek a z vedoucí branky se nakonec radovali domácí. Postaral se o ní v osmé minutě prostředního dějství nováček Dylan Larkin, který potrestal Barkovovu hrubici při rozehrávce. Třetí třetina se nesla v duchu snahy Floridy vyrovnat. Dlouho se to však Jágrově družině nedařilo. Když však přišla 15. minuta a Detroit nedokázal vyhodit puk z pásma, čehož využil k nahození od modré Aaron Ekblad a tečováním jeho střely Smith, začínali oba soupeři znovu od nuly. K obrovské šanci se v závěru dostal ještě domácí Gustav Nyquist, ale rozezvonil pouze břevno. Prodloužení 3 na 3 je známo tím, že většinou vyhrává tým, který využije soupeřovy chyby. A přesně to platilo i v tomto případě, když Detroit nezvládl akci v útočném pásmu, Justin Abdelkader místo bekčekingu šel vystřídat a trojice Panterů svoje přečíslení zvládla na jedničku, když na konci stáli Brian Campbell a jeho přesná střela na bližší tyč.

Perličky:
* Florida vyhrála na ledě Joe Louis Areny už páté utkání za sebou.
* Celkem si oba celky zahrály devět přesilovek, ale ani jedna z nich neskončila dříve než po dvou minutách.
* Roberto Luongo odchytal svoje 883. utkání v kariéře, a překonal tak Johna Vanbiesbroucka na osmém místě historických tabulek NHL v počtu odchytaných zápasů.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.