Montreal i bez Price vyhrál poosmé v řadě

24. 10. 2015, 11:55 » Review - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Kdo si říkal, že Montreal vítězí v této sezóně jenom díky skvělému výkonu Careyho Price, tak se mýlil. Ano, kanadský gólman, který nastoupil do šesti z osmi utkání svého týmu, je výrazným důvodem, proč Canadiens stále čekají na první prohru, ale tým trenéra Michela Therriena je schopný vítězit i bez něj. Jako příklad uveďme včerejší duel proti Sabres, který kanadský klub vyhrál jednoznačně 7:2.

Canadiens se díky jasné výhře stali teprve druhým týmem v historii NHL, který začal ročník s osmi výhrami za sebou. Místo Price, jenž si dopřával zaslouženého odpočinku, se tentokrát postavil na ledě Buffala do branky nepříliš známý Mike Condon, který se rozhodně nenudil. Dostal ale pouze dvě branky z 36 střel a vedl si tedy velmi obstojně.

Spousta hráčů Montrealu si vylepšila svoje statistiky, šest hráčů dokázalo nasbírat více než jeden bod. Mezi nimi vyčnívali asi nejvíce Tomáš Plekanec, P.K. Subban (oba s třemi asistencemi) a Andrei Markov (1+4). Po dvou brankách si připsali Brendan Gallagher a Dale Weise.

Canadiens se dostanou znovu do hry už dnes, když se postaví v tradičním souboji Torontu. Podle papírových předpokladů by znovu měli zvítězit, ale stát se může cokoli, takže si počkáme až na start zápasů, který začíná v 1:00 SEČ.