Po šesti kolech Krejčí na čele

22. 10. 2015, 19:45 » Češi v NHL - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Pro fanouška ze srdce Evropy se tato zpráva poslouchá velmi příjemně. Jeden z nejlepších českých útočníků, David Krejčí, se probojoval po šesti kolech na čelo kanadského bodování nejprestižnější ligy světa. Tato zpráva samozřejmě těší i celý tým Boston Bruins, jemuž je rodák ze Šternberku věrný po celou svoji dosavadní kariéru. Sám tým nepatří mezi nejlepší v začátcích letošní sezony, ale je ještě velmi brzo na nějaké hodnocení klubů. A jak dlouho Davidovi forma vydrží?

Věříme, že body na jeho kontě budou jen přibývat. Dosud nasbíral v každém utkání minimálně jeden. Nejúspěšněji si počínal v zápasech proti Arizona Coyotes a Tampa Bay Lightning, v každém z nich zaznamenal tři body. Centr druhé lajny Bruins se celkově pyšní čtyřmi góly a sedmi asistencemi. A jeho úspěšnost střel se drží nad dvaceti pěti procenty.

Devětadvacetiletá opora Bostonu ve své kariéře v základní části NHL nikdy nezaznamenala více bodů než počet odehraných zápasů. Nejblíže k tomuto pokoření bylo v sezoně 2008-2009. Už by tedy bylo na čase, aby se tato statistika změnila.

NHL je plná amerických, kanadských, švédských a ruských hokejistů, a proto velmi potěší, když se po úvodních několika kolech na jejím čele usídlil český zástupce. V minulém roce okupoval nejvyšší příčky například i Jakub Voráček, a to ukazuje, že český hokej má pořád svoji kvalitu a budoucnost.

Autor: Jan Krchňák