Staal začne s jednáními o nové smlouvě příští měsíc

16. 10. 2015, 15:00 » Analýzy - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Carolina Hurricanes a centr Eric Staal plánují svolat vyjednávání o kapitánově budoucnosti v organizaci za jeden nebo dva měsíce. Jak napsal kanadský novinář americké televizní stanice ESPN Pierre LeBrun, Hurricanes a Staal s diskuzemi, které by mohly teoreticky vést až ke Staalově odchodu z klubu, příliš nespěchají.

Staal, který má ve své smlouvě klauzuli o nevyměnitelnosti, je v posledním roce svého současného kontraktu, a v případě, že by v Carolině neprodloužil, by se tak stal nechráněným volným hráčem. Podle LeBruna budou obě strany příští měsíc nebo dva k vyhodnocení své pozice, která bude z velké části založena na postavení Hurikánů v tabulce Východní konference.

Pokud Hurricanes budou v osmičce postupující do play off, což není příliš pravděpodobná varianta, mohli by s podpisem nového kontraktu souhlasit. Pokud se tak ovšem nestane a tým bude na dně konference, bude vedení klubu zvažovat výměnu Staala a začátek přestavby klubu.

Třicetiletý Kanaďan také zváží svoje přání a možnosti, přestože už veřejně prohlásil, že chce v klubu sídlícím v městě Raleigh zůstat. Carolina by však výměnou za Staala, který by mohl být jedním z nejžádanějším hráčů na letošním přestupovém trhu, získat dobrou protihodnotu.