Série Coyotes a Devils pokračují, Colorado vyhrálo po téměř měsíci

23. 02. 2011, 07:30 » Review - Autor: David Mekleš

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Phoenix na ledě Flyers vyhrál osmý zápas v řadě, New Jersey se radovalo ze sedmého vítězství v Dallasu. Také Colorado se konečně dočkalo vítězství, protože porazilo v přeloženém zápase St. Louis. Toronto doma porazilo New York Islanders a na osmé Islanders ztrácí šest bodů. Rangers vyhráli důležitý zápas proti Carolině až po samostatných nájezdech. Columbus jasně přehrál Nashville a na elitní osmičku Západní konference ztrácí jen dva body. San Jose vyhrálo počtvrté v řadě a zároveň ukončilo pětizápasovou vítěznou sérii Detroitu. Minnesota porazila Edmonton i díky gólu Martina Havláta a nahrávce Marka Židlického. Boston vyhrál v Calgary poprvé od 18. října 1997 a v posledním zápase noci se Montreal dočkal vítězství v kanadském derby proti Vancouveru.

TORONTO - NY ISLANDERS 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Pouze tři branky viděli fanoušci v Air Canada Center. Mohlo je však těšit, že dvě padly do sítě hostů, když se v první třetině trefil MacArthur a ve třetí Kessel. Domácí celek si připsal dva body a boj o play off rozhodně nevzdává. Kanadský tým ztrácí na osmou Carolinu šest bodů a odehrál o zápas méně, ale zájemců o vstupenku do elitní osmičky Východní konference je poměrně dost, takže Toronto musí bojovat, soustředit se pouze na své výkony a doufat.

Perličky:
* Islanders po devíti zápasech vstřelili méně než tři branky.
* Colby Armstrong (rozmazané vidění - chyběl 4 zápasy) a Mike Brown - chyběl 9 zápasů) se vrátili do sestavy Leafs.
* Al Montoya (23/25) opět podal dobrý výkon a GM Garth Snow je určitě spokojený, že ho angažoval z Phoenixu pouze za šestou volbu v draftu v letošním draftu.

Statistické review zápasu najdete ZDE.

PHILADELPHIA - PHOENIX 2:3p (1:0, 0:0, 1:2, 0:1)

Ani aktuálně nejlepší tým Východní konference nedokázal zastavit velkolepé tažení Phoenixu. Coyotes vyhráli ve Philadelphii osmý zápas po sobě a jsou o bod stále v čele Pacifické divize. Flyers v utkání dlouho vedli po gólu Leina, ale ve třetí třetině Phoenix otočil vývoj zápasu, když se trefili Belanger a Pyatt a domácí museli vyrovnávat až při hře bez brankáře. V prodloužení rozhodl o výhře Yotes Shane Doan, kterému asistoval Radim Vrbata, pro kterého to byla druhá nahrávka v utkání a jubilejní 20. v sezóně.

Perličky:
* Shane Doan dnes odehrál za Phoenix/Winnipeg 1098. utkání a vyrovnal se v této statistice prvnímu Teppo Numminenovi, který odehrál za stejnou organizaci rovněž 1098 zápasů. Pokud se nestane něco neočekávaného již zítra odehraje Doan 1099. utkání a osamostatní se na čele.
* Ilya Bryzgalov (37/39) další výborný výkon a hlavně díky jemu se Phoenixu tak daří.
* Sean O'Donnell (koleno) vynechal první zápas sezóny. Philadelphii by měl scházet přibližně dva týdny a v zápase ho nahradil Oskars Bartulis.

Statistické review zápasu najdete ZDE.

CAROLINA - NY RANGERS 3:4s (1:1, 0:1, 2:1, 0:1)

Jedno z nejdůležitějších utkání celé noci dopadlo lépe pro hokejisty New Yorku Rangers. V Raleigh se hrál hodně útočný zápas se spoustou nevyužitých šancí na obou stranách (jenom pro informaci: poměr střel 33:46 pro Blueshirts). Hosté po dvou třetinách vedli 2:1, ale ve třetí třetině jim vstřelil dvě branky Jussi Jokinen, ale Rangers stačili vyrovnat a poté vyhráli v nájezdech, když rozhodující gól vstřelil Wojtek Wolski.

Perličky:
* Eric Staal v utkání ke konci druhé třetiny tvrdě srazil svého bratra Marca a ten zápas nakonec nedohrál kvůli zranění kolena.
* V tabulce Východní konference jsou Rangers stále na sedmém místě (68 bodů) a Hurricanes jsou osmí (65 bodů) a vůči svému dnešnímu soupeři mají zápas k dobru).
* Sean Avery si dnes připsal jednu nahrávku, ale už by potřeboval dát také nějaký gól. Vyhlášený provokatér se letos trefil pouze dvakrát(!) a naposledy se tak stalo před devatenácti zápasy - 8. ledna proti St. Louis.

Statistické review zápasu najdete ZDE.

COLUMBUS - NASHVILLE 4:0 (0:0, 0:0, 4:0)

Dvě třetiny se v Ohiu hrálo bez branek a poté to přišlo. Columbus vstřelil čtyři góly (o dva se postaral Rick Nash, na druhý gól mu přihrával Jakub Voráček) ve třetí třetině a rozhodl o své výhře, která Blue Jackets přiblížila na rozdíl dvou bodů k osmému místo v Západní konferenci. Jenže i ztráta pouhých dvou bodů je v tabulce neuvěřitelně znát, protože Columbus je až dvanáctý.

Perličky:
* Steve Mason (20/20) si připsal třetí nulu v ročníku.
* Antoine Vermette vstřelil branku a na další dvě nahrál. Tři body v jednom utkání si letos připsal teprve podruhé a podruhé proti Nashvillu (2 góly a nahrávku zaznamenal i 1. prosince).
* Tento zápas vynechal zadák Nashvillu Ryan Suter (zranění v horní polovině těla).

Statistické review zápasu najdete ZDE.

DETROIT - SAN JOSE 3:4 (0:1, 2:2, 1:1)

Utkání dvou týmů, kterým se v poslední době daří, dopadlo lépe pro San Jose. Sharks vyhráli svůj čtvrtý zápas v řadě a Detroit naopak prohrál po pěti výhrách. Velký podíl na výhře svého týmu měl Joe Thornton, jenž vstřelil svůj 300. gól v NHL a navrch přidal ještě dvě nahrávky. Devin Setoguchi dal dvě branky a výborně navázal na předchozí utkání proti Coloradu, ve kterém vstřelil první hattrick v kariéře. Za Detroit se dvakrát prosadil Dan Cleary, kterému dvakrát nahrával Jiří Hudler.

Perličky:
* Patrick Eaves (pravé koleno) nedohrál zápas po střetu s Torreym Mitchellem.
* Nicklasi Lidströmovi (48 bodů, 12+36) chybí pouhý bod, aby vyrovnal svůj loňský bodový zisk (49 bodů, 9+40).
* Jakub Kindl opět chyběl v sestavě Red Wings.

Statistické review zápasu najdete ZDE.

ST LOUIS - COLORADO 3:4 (1:2, 1:0, 1:2)

Přeložené utkání z 1. února (kvůli sněhové bouři) dopadlo lépe pro Colorado, které se dočkalo první výhry po téměř měsíci. Avalanche 24. ledna porazili právě St. Louis a od té doby prohráli desetkrát v řadě! Kruh se opět uzavřel až dnes, kdy Avs konečně vyhráli a ukončili nejdelší šňůru porážek od přestěhování klubu z Quebecu. Proti svým bývalým týmům se postavili Erik Johnson (vstřelil jeden gól) a Jay McClement a na druhé straně Chris Stewart (vstřelil také jeden gól) a Kevin Shattenkirk (jednou úspěšně nahrával). Na třech gólech Colorada se podílel Paul Stastny(1+2).

Perličky:
* Peter Budaj (42/45) předvedl výborný výkon, ale mezi tři hvězdy zápasu se nevešel.
* Matt Duchene (ruka) se vrátil do sestavy Colorada po dvou vynechaných zápasech.
* Andy McDonald odehrál 600. zápas v NHL, což oslavil jedním gólem.

Statistické review zápasu najdete ZDE.

DALLAS - NEW JERSEY 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Diváci viděli pouze jeden gól, který padl až v čase 54:23, když Nick Palmieri využil přesilovou hru. Devils díky této brance vyhráli sedmý zápas v řadě a na osmou Carolinu ve Východní konferenci ztrácejí 11 bodů, ale odehráli o dvě utkání méně než Hurricanes. New Jersey stále ztrácí na play off stále hodně bodů, ale pokud bude tým pod Jacquesem Lemairem šlapat takto i nadále, tak se možná dočkáme hokejového zázraku.

Perličky:
* Ilya Kovalchuk bodoval v posledních 11ti zápasech, ve kterých dohromady nasbíral 13 bodů (7+6)
* Johan Hedberg pustil v posledních třech zápasech pouze jeden gól. Dnes si připsal 19 zásahů a třetí nulu v sezóně.
* New Jersey vyhrálo naposledy na ledě Stars 10. března 2002.

Statistické review zápasu najdete ZDE.

CALGARY - BOSTON 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)

Statistické review zápasu najdete ZDE.

VANCOUVER - MONTREAL 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)

Statistické review zápasu najdete ZDE.

MINNESOTA - EDMONTON 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)

Statistické review zápasu najdete ZDE.