Palmieri vyměněn z Anaheimu do New Jersey

27. 06. 2015, 09:45 » Přestupy - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Když už si všichni mysleli, že žádná další výměna se v prvním kole neuskuteční, udělali jednu New Jersey Devils a Anaheim Ducks. Na konci prvního kola letošního draftu Devils získali z Anaheimu útočníka Kylea Palmieriho výměnou za celkový 41. výběr na letošním draftu a výběr na příštím draftu.

Čtyřiadvacetiletý Palmieri, bývalá volba z prvního kola, si v uplynulém ročníku vyrovnal kariérní maximum pro počet branek (14) a celkem nasbíral 29 bodů. Bývalý hráč národního programu USA pro vývoj hokejistů zaznamenal v 16 utkáních v play off čtyři body, průměrně strávil na ledě za zápas 14 minut.

New Jersey tak omlazuje svůj tým a přidává do něj tak potřebnou rychlost a technickou zdatnost. Je to také první trejd nového generálního manažera Raya Shera, který tak získal za relativně přijatelnou cenu (1.46 miliónů dolarů v posledním roce smlouvy) dobrého útočníka.

Ducks mají ve své sestavě hned několik talentovaných mladých hráčů, a tohle tak může být krok k uvolnění míst v prvních dvou formacích právě pro tyto hráče. Je také nepravděpodobné, že by podepsal nový kontrakt útočník Matt Beleskey, takže Anaheim chce, aby se tito mladíci předháněli ve svých výkonech a ti nejlepší pak dostali přední místa.


HRÁČ/KOMPENZACETÝMTÝMHRÁČ/KOMPENZACE
Kyle Palmieri
KYLE PALMIERI ANA
Pravé křídlo
Základní část 2014/15
GP: 57 | G: 14 | A: 15 | Body: 29
Střely: 112 | +/-: -2

ANAVýměnaNJD41. výběr na letošním draftu
+ výběr na příštím draftu