Ottawa s Pittsburghem na hraně vyřazení, St. Louis hostí Minnesotu

24. 04. 2015, 20:04 » Preview - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
O jedno utkání méně než včera přinese dnešní program NHL. Dva týmy musí dnes vyhrát, aby si udržely šanci na postup do druhého kola play off. Konkrétně se jedná o dva nejhůře postavené kluby ve Východní konferenci, Ottawu, která hraje na ledě Montrealu, a Pittsburgh, jehož hostiteli jsou Rangers. Program ukončí od 3:30 hráči St. Louis a Minnesoty, kteří nastoupí k důležitému pátému zápasu.

MTL MONTREAL (3-1-0) - OTT OTTAWA (1-1-2)

Senators zvládli prvý krok k postupu, no potrebujú zvládnuť ešte tri. V Montreale sa to zdá dosť nemožné. Z posledných piatich návštev vyhrali iba jednu a domáci budú chcieť určite ukončiť sériu, a tak mať viac času na oddych. V poslednom zápase vyhrali na svojom ľade 1:0. Súpera prestrieľali pomerom 32:28. Zápas rozhodol Mike Hoffman až v polovici tretieho dejstva. Okrem menšej nádielky gólov sa v zápase ani príliš nevylučovalo. Na domácej strane trikrát a hostia pykali vo dvoch prípadoch.

Carey Price (44-16-6, 1.96 GAA, 93.3%) má proti Sens bilanciu 17-7-4 s 91.9% úspešnosťou. V play-off je jeho úspešnosť 94.61% a inkasoval sedem gólov. Doma vyhral 25 z 37 zápasov. Craig Anderson (14-13-8, 2.49 GAA, 92.3%) má proti Habs záznam 7-7-2 s 89.2% úspešnosťou. Proti ním odchytal posledné dva zápasy, v ktorých inkasoval dva góly zo 77 striel. Mimo domova vyhral tento rok iba päť z 18 hier.

Sens vyhrali 17 z posledných 22 hier po jednodňovej pauze a Habs vyhrali štyri v rade. Sens vyhrali jedenásť z posledných šestnástich cestných hier a Habs vyhrali šesť z posledných ôsmich domácich stretnutí. Sens otvorili skóre v každom zápase a všetky tri hry boli rozhodnuté jedným gólom.

Tipy redakce NHLportal.cz: Habs (OT) / Sens vyhrajú 1. tretinu / Sens +1.5

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

NYR NY RANGERS (3-1-0) - PIT PITTSBURGH (1-2-1)

Po triumfu v jedné ze dvou bitev v Madison Square Garden zmrznul hráčům s tučňákem na hrudi úsměv, před vlastním publikem totiž nezvládli ani jeden zápas. Zástupci nejlidnatějšího města Spojených států amerických vyznávajících modrou barvu tak mají mečbol, a to doma, v Madison Square Garden.

Penguins platí za nebezpečný tým s velkým množství zkušeností z play off, a tak není divu, že Rangers by sérii již dnes v noci rádi ukončili. Z celkového počtu 14ti partií v play off, v nichž se dostali do vedení 3:1 na zápasy, jen jednou tým z New Yorku nakonec sérii nezvládl, a z vyřazovací části sezóny se pakoval.

"Celý rok jsme tvrdě makali, abychom dostali výhodu domácího prostředí a budeme se toho snažit maximálně využít, právě kvůli fanouškům, kteří nás celou sezónu tak podporujou," řekl centr Derick Brassard. První dva zápasy v Madison Square Garden byli dost hlasití a myslím, že nám to dodalo hodně energie.

Kouč Rangers Alain Vigneault očekává další zápas s malým počtem gólů. Všechny tři zápasy, které vyhráli, skončily 2:1, je to tak poprvé od finále proti Montreal Maroons z roku 1928, kdy jim ke třem výhrám v sérii stačily vždy dva nebo méně vstřelených gólů.

Henrik Lundqvist, který průměrně v play off inkasuje 1,74 s úspěšností zásahů 92,6 si je vědom, že vyřadit Pens nebude lehké. "Jsou na pokraji vyřazení a to je klíčem", řekl Lundqvist. "Musíte se chytit každé šance k ukončení série, kterou máte. Nemůžete si říkat, že budete mít ještě další možnosti. Musíte tomu jít naproti a počítat s jejich frustrací. Je to těžké. Každý zápas je to jen o jeden gól a lehké to nebude ani dnes. Musíme být připravení jak mentálně, tak i fyzicky a připravit se na bitvu."

Pro Penguins to bude těžké, jejich sok proti nim vyhrál devět z posledních jedenácti vzájemných soubojů. Rangers také vyhráli šest z posledních sedmi vzájemných utkání ve vyřazovací části, vždy povolil Pittsburghu jen jeden gól.

Lundqvist taktéž vyhrál šest ze sedmi posledních zápasů s Pens, dostal pouze 1,42 gólu na zápas, úspěšnost 95%. Fleury povolil soupeři dva nebo méně gólů v sedmi z posledních deseti zápasech, bohužel pro něj, stejně tak útok jeho týmu vstřelil za stejný počet zápasů dva nebo méně branek.

Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby bude hrát svůj stý zápas v play off, celkem má 117 bodů a 43 gólů v rozhodující části ročníku.

Tip redakce NHLportal.cz: 1


Statistické preview zápasu najdete ZDE.

STL ST LOUIS (2-2-0) - MIN MINNESOTA (2-2-0)

Pátý klíčový zápas nabídne dnešní noční program v sérii mezi St. Louis a Minnesotou. Stav je vyrovnaný 2:2, v každém utkání má navrch jiný tým a těžko říci, kdo by měl zvládnout dnešní střetnutí. Naposledy uspěli vysoko 6:1 hokejisté Blues, kterým pomohl ke srovnání série hattrickem Vladimir Tarasenko. Z branky byl dokonce odvolán Devan Dubnyk, který nepředvedl zrovna ideální výkon a pár gólů bylo jeho.

Wild ve čtvrtém zápase vyhořeli jak v ofenzivě tak v defenzivě. V útoku dali pouze jednu branku, šest inkasovaných branek je pak samozřejmě velké číslo. Minnesota, v celé sérii spíše outsider, i když to není vidět, musí zkusit zopakovat výkon ze třetího utkání, kdy doslova vynulovali silnou ofenzivu St. Louis a nulou se prezentoval i Dubnyk. Ten by měl i přes špatný výkon nastoupit v brance i dnes, nikoho lepšího v sestavě hostů totiž nenajdeme. Včera Divočáci netrénovali, v rozhovorech pro média hráči říkali, že musí hodit poslední utkání za hlavu a připravit se na dnešní zápas.

To Blues jsou na koni a do pátého utkání, ve kterém se můžou dostat do rozhodujícího vedení 3:2, vstupují v lepším rozpoložení. Uvidíme, jak uhlídá obrana střelce hattricku v posledním zápase Tarasenka, ale není pravděpodobně, že ruský mladík nastřílí tolik branek i dnes. Počet vstřelených gólů v síti hostů bude asi nižší, ale St. Louis bude podporované domácím publikem. Blues mají bilanci 8 výher a 12 proher, když je stav v sérii vyrovnaný 2:2, ale prohráli devět z posledních deseti utkání. Wild mají bilanci jedné výhry a dvou proher za vyrovnaného stavu série 2:2. Do branky domácích se pravděpodobně znovu postaví Jake Allen.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.