Debakl. Je tohle budíček pro Chicago?

23. 02. 2015, 16:15 » Informace z klubů - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Teprve se uvidí, zda prohra 2:6 s Bostonem bude pro Chicago budíčkem, nebo to je jen facka do tváře hráčů Blackhawks. Tak či onak, byl to jen normální zápas a větší prohra se nevyhne v podstatě žádnému týmu v NHL. Jonathan Toews se zase vyjádřil v rozhovoru pro Chicago Sun-Times, že se jim vůbec nic nedařilo.

„Všechno, co šlo pokazit, jsme nějakým způsobem pokazili,“ litoval Toews. „Další zápasy už v tomto sestupném trendu pokračovat nebudou.“

Obránce Niklas Hjalmarsson zase připustil, že domácí prohra byla "celkem trapná", a že až v takových chvílích ukáže tým svoji pravou tvář. Hlavní trenér Blackhawks Joel Quenneville byl zase toho názoru, že je to utkání, které připoutá vaši pozornost.

Nikomu z hráčů samozřejmě nebylo po střetnutí do řeči, ale několik novinářů poznamenalo, že většinou nečekají tak dlouho na pozápasový rozhovor a že do šatny přišel také generální manažer klubu Stan Bowman. Ale není to jen o třízápasové sérii bez výhry, každý tým si toto musí prožít, ale Blackhawks trápí o Nového roku špatné výsledky, v roce 2015 zatím zapsali bilanci 10-10-3.

Jinými slovy, někdy šokující porážka může sloužit jako alarm pro tým, který by mohl být ve "spánkovém" režimu příliš dlouho. Za předpokladu, že mají schopnost věci obrátit k lepšímu, samozřejmě.