Rudé křídlo Pavel Datsyuk nejspíše nestihne zahajovací utkání

05. 10. 2014, 07:00 » Informace z klubů - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Pavel Datsyuk již bruslí, ale v žádném případě to neznamená, že by měl být připraven na čtvrteční zahajovací utkání proti Bostonu. Tato nelichotivá zpráva se šíří mezi fanoušky Red Wings doslova jako mor a nikdo z ní nadšen určitě není.

"Je dobré, že jsem s týmem a bruslím a snažím se, ale pořád nejsem připraven," nechal se slyšet Datsyuk, což právě rozvířilo spekulace nad jeho absencí v zahajovacím utkání, což by bylo díky jeho rameni poprvé v jeho 13-leté kariéře v NHL. "Vadí mi to."

Původně se měl vrátit na led za čtyři týdny.

Ale jak to vypadá nyní, Datsyuk není schopen vystřelit nebo nahrát puk podle svého gusta.

"Stále nejsem uzdraven. Potřebuji ještě více času."
Pavel Datsyuk
PAVEL DATSYUK DET
Centr
Kariérní statistiky
GP: 824 | G: 272 | A: 532 | Body: 804
Střely: 1898 | +/-: 230


Ačkoli by rád Datsyuk pokračoval ve své sérii odehraných první zápasů sezóny, realita je tomu na hony vzdálená. "Je to začátek dlouhé sezóny," řekl.

Dnes v noci odehráli Red Wings poslední přípravný zápas a to s týmem Boston Bruins. Tedy týmem, se kterým budou otevírat sezónu 2014/15.

Red Wings mají na své soupisce stále 39 hráčů a do úterý odpoledne ji musí snížit na 23 jmen.

"Máme zde opravdu soutěžní atmosféru, opravdu se kluci snaží, aby získali 'práci', dobrou 'práci'," řekl trenér Mike Babcock. "Mám to rád. To je pro tým zdravé."

Tomáš Tatar by měl v pondělí podstoupit podle pravidel ligového protokolu další testy na příznaky po otřesu mozku, ale očekává se, že by měl zahajovací utkání stihnout.