Islanders řeší budoucnost, získali Haláka z Washingtonu

01. 05. 2014, 20:30 » Přestupy - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Slovenský brankář Jaroslav Halák má v letošní sezoně napilno. Začal jí v St. Louis, po krátké anabázi v Buffalu se přesunul do Washingtonu. Tam dochytal sezonu a nyní se jeho novým domovem může stát Long Island. Garth Snow, generální manažer Ostrovanů a bývalý brankář, získal práva na Haláka z Washingtonu za 4. volbu v letošním draftu.

Halák, kterému za 13 dnů bude 29 let, zakončil letošní ročník s úspěšností 92,1%. Takovému číslu se nikdo z brankářů Islanders ani nepřiblížil. Rodákovi z Bratislavy končí v červnu smlouva a může se stát nechráněným volným hráčem. Podle posledních spekulací byl Halák primárním cílem Ostrovanů, kteří ho chtěli získat začátkem léta. Nyní mají na vyjednávání o nové smlouvě více času. Allan Walsh, agent slovenského brankáře, se nechal slyšet, že jeho klient má velký zájem podepsat s Islanders dlouhodobou smlouvu.

Jaroslav Halak
JAROSLAV HALÁK NYI
Brankář
Kariérní statistiky
Statistiky: 144-85-29
GAA: 2.38 | SV: 91.77%
Celek z Long Islandu tlačí bota v brance dlouhodobě. Evgeni Nabokov byl v posledních letech jen předchodným řešením a bylo jasné, že se tým pokusí získat kvalitního brankáře. Loňské léto vyčkával Snow až do 1. července a následně nebyl s to podepsat kontrakt s žádným brankářem, který by vytrhl týmu trn z paty. Letos se snaží podobnému neúspěchu předejít a v současnosti má přesně 2 měsíce na to, aby se s Halákem na nové smlouvě dohodl.

Islanders čeká vůbec hodně perné léto, protože smlouvy končí 4 brankářům. Nabokov se stane nechráněným volným hráčem a pokud smlouva s Halákem bude podepsána, pravděpodobně po ruském brankáři Islanders nesáhnou. Kevin Poulin a Anders Nilsson mají dvoucestné smlouvy a oba se stanou chráněnými volnými hráči. Nilsson však chce jednocestnou smlouvu, na což nejspíš Ostrované nepřistoupí, takže dvojkou by se mohl stát Kevin Poulin.