V Chicagu se odehraje šlágr dnešní noci, přijedou Sharks

05. 01. 2014, 17:00 » Preview - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Z pěti zápasů potěšila NHL evropské fanoušky alespoň jednou. Winnipeg sehraje utkání na ledě Pittsburghu už od 19 hodin. Pro Jets to je druhý dopolední zápas v řadě. Papírově nejlepší podívanou slibuje utkání, kde bude úvodní vhazování na programu ve 2 hodiny ráno. Chicago doma hostí San Jose, které by se rádo na svého soka dotáhlo. Carolina v novém roce ještě neprohrála a její síly dnes prověří Nashville. Poslední dva zápasy jsou na programu v Edmontonu, kam dorazí Tampa, a v Anaheimu, který se střetne s Vancouverem.

PIT PITTSBURGH (30-12-1) - WPG WINNIPEG (19-20-5)

Winnipeg se podruhé ve dvou dnech představí v dopoledním zápase. Po Bostonu míří tentokráte do Pittsburghu a lehký úkol ho nečeká ani tam. Pens jsou natěšení na návraty svých opor. Kris Letang hlásí, že je v pořádku a Evgeni Malkin by také mohl nastoupit už dnes. Uvidíme, jaké plány s nimi má trenér Dan Bylsma. Do branky domácích by měl jít Marc-Andre Fleury, v brance Jets se očekává Al Montoya.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

CAR CAROLINA (17-16-9) - NSH NASHVILLE (18-18-6)

Carolina včera vyhrála na Long Islandu a to znamená, že v novém roce zůstává zatím neporažena. Predators naopak v roce 2014 ještě nevyhráli, ale dvakrát se představili venku a oba duely skončily po 60 minutách remízou. První vzájemný zápas dopadl lépe pro Carolinu, která zvítězila ve městě country 5:2. Vzhledem k tomu, že oba celky včera hrály, očekává se start jiných brankářů. To budou pravděpodobně Justin Peters a Carter Hutton.

Tip redakce NHLportal.cz: 0

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

CHI CHICAGO (29-7-8) - SJS SAN JOSE (26-10-6)

Tahákem noci bude bezesporu zápas Chicaga se San Jose. V tabulce oba celky dělí 8 bodů, ale Sharks sehráli o dva zápasy méně. V prvním vzájemném duelu letošního ročníku se radovalo Chicago, které doma vyhrálo přesvědčivě 5:1. San Jose včera prohrávalo už 4:0 v Coloradu, nakonec ale padlo těsně 4:3, což znovu ukázalo sílu tohoto kádru. Blackhawks ale doma nepadli už třikrát v řadě. V brance by měli dostat příležitost Cory Crawford a Antti Niemi.

Tip redakce NHLportal.cz: 0

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

EDM EDMONTON (13-26-5) - TBL TAMPA BAY (25-12-4)

Edmonton by rád oplatil Tampě porážku z prvního duelu sezony, kdy prohrál 4:2. Jenže Oilers se v současné chvíli příliš nedaří. Prohráli už čtyři zápasy v řadě, mají suverénně nejhorší defenzívu soutěže a jen o 3 body nejsou poslední v tabulce celé ligy. Tampě se na cestách daří. Předešlé dva zápasy na ledě kanadských celků vyhrála vždy o 2 branky (4:2 s Vancouverem, 2:0 s Calgary). V brankách by měli stát Devan Dubnyk a Ben Bishop.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

ANA ANAHEIM (30-8-5) - VAN VANCOUVER (23-13-7)

Anaheim nasbíral 6 domácích výher v řadě a navíc před vlastními fanoušky stále neprohrál v základní hrací době. Na svém kontě má z 18 zápasů jen 2 prohry po prodloužení. První vzájemný zápas sezony dopadl lépe právě pro Kačery, kteří doma vyhráli 3:1. Canucks ale body venku umí sbírat a v loňské sezoně se jim to povedlo i v Honda Center, kde vyhráli 5:0. Dnešní brankářský souboj nejspíš svede dohromady dvojici Jonas Hiller - Roberto Luongo.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.