Spolupráce Krejčí-Chára pomohla Bruins k výhře, bodoval i Michálek

01. 11. 2013, 07:02 » Review - Autor: Petr Widenka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Čtvrteční zápasy byly ve znamení domácích týmů, avšak ani hosté neodešli zcela s prázdnou. Anaheim totiž prohrál v Bostonu až po samostatných nájezdech, stejný scénář pak mělo i utkání Phoenixu proti Nashvillu. Bez bodu tak zůstali pouze hokejisté Buffala, kteří nedokázali ani jednou vyzrát na gólmana Henrika Lundqvista. Sabres tak i nadále zůstávají na samotném dně tabulky z pouhými pěti body.

BOS BOSTON - ANA ANAHEIM 3:2s (0:1, 1:1, 1:0, 1:0)

Bruins čekal druhý zápas během 24 hodin, v prvním podlehli Pittsburghu 3:2. Ani tentokrát nezačali dobře, už ve druhé minutě se trefil útočník Ducks Devante Smith-Pelly. Boston odpověděl až ve 33. minutě, kdy svůj první gól v NHL vsítil švédský center Carl Soderberg. Avšak necelých 21 vteřin před koncem druhé třetiny poslal Anaheim znovu do vedení Mathieu Perreault. Do prodloužení poslala zápas spolupráce Davida Krejčího a střílejícího Zdena Cháry před brankovištěm hostí, která se odehrála necelé tři minuty před koncem základní hrací doby. Utkání pak rozhodovaly až samostatné nájezdy, v nichž se prosadil pouze domácí útočník Jarome Iginla, a tak Bruins získali bod navíc za vítězství. Zápas nebyl příliš bohatý na střely, oba celky měly jen 23 pokusů a to včetně prodloužení.

Perličky:
* Carl Soderberg vsítil v 28 letech svůj první gól v NHL. Jednalo se o jeho 12 utkání v dresu Bruins.
* Boston vystřelil v první třetině pouze jednou jedinkrát na branku soupeře. To se týmu naposledy povedlo 5. ledna 2008 ve třetí třetině utkání proti New Jersey Devils.
* Teemu Selanne dnes chyběl svému týmu, mimo hru by měl být ještě asi dva týdny.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.


NYR NY RANGERS - BUF BUFFALO 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

V posledních zápasech Rangers nepadá příliš mnoho branek a dnešní utkání to jenom potvrdilo. Domácí dostal do vedení v čase 8:23 Derick Brassard, který v početní výhodě propálil vše, co mu stálo v cestě. V 32. minutě šli Rangers do dvougólového vedení. Střela Matse Zuccarella se sice odrazila za bránu, ale Chris Kreider ji dokázal, s přispěním Millerových betonů, šikovně doťuknout do sítě. V závěrečné dvacetiminutovce už si Rangers vedení pohlídali a dokráčeli k prvnímu domácímu vítězství v letošní sezóně. I díky výrazné střelecké převaze 46:29.

Perličky:
* Henrik Lundqvist si připsal 47. shutout v NHL.
* Dan Girardi odehrál 500. zápas v NHL.
* Marc Staal odehrál 400. zápas v NHL.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.


PHX PHOENIX - NSH NASHVILLE 5:4s (0:3, 2:0, 2:1, 1:0)

Coyotes čekal pátý zápas na domácím kluzišti z posledních sedmi utkání. Nashville však v první třetině úřadoval, když se trefami Hendrickse, Nystroma a Legwanda ujal po necelých 19. minutách již vedení 3:0. Na začátku druhé třetiny se prosadil Jordan Szwarz, kterému asistoval Zbyněk Michálek, a těsně před polovinou utkání snížil na rozdíl jediné branky obránce Derek Morris. Dvougólové vedení sice vrátil hostům ve 45. minutě Paul Gaustad, avšak již po čtyřech minutách bylo zásluhou Doana a Vermetta vyrovnáno. Zápas tak dokráčel do prodloužení, o což se zasloužil především Zbyněk Michálek. Ten čelil několik sekund před koncem třetí třetiny protiútoku dva na jednoho, avšak vlastním tělem dokázal vykrýt obě střely hostujícího útočníka. Podobně jako v Bostonu i ve Phoenixu došlo až na samostatné nájezdy, a i tentokrát se radovali domácí. Jediným úspěšným exekutorem byl totiž v páté sérii domácí útočník Mikkel Boedker. Nashville ztratil skvěle rozehrané utkání, ve kterém přestřílel domácí v poměru 40:25.


Perličky:
* Trenér domácích Dave Tippet si připsal 156. vítězství na lavičce Phoenixu a vyrovnal tak týmový rekord Bobbyho Francise.
* Phoenix je jedním ze čtyř týmů ligy, které stále neprohrály na domácím ledě v základní hrací době.
* Phoenixu se nedaří úvodní třetiny utkání, mají v nich dohromady záporné skóre 5:17.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.