Seattle a Portland. I tam by mohla NHL zamířit

27. 07. 2013, 08:00 » Perličky - Autor: Barbora Valášková

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
O přemístění některého z týmů NHL do jiného města, či dokonce o rozšíření celé ligy o další týmy, se mluví často. Pokud se k tomu vedení soutěže skutečně odhodlá, jsou prý mezi favority na nová působiště hlavně dvě americká města – Seattle a Portland. Potvrdil to zástupce hlavního komisaře NHL Bill Daly s tím, že o městech z této oblasti, tedy severozápadu Spojených států amerických, bude NHL při případném rozšiřování či přesunu velmi vážně uvažovat.

V souvislosti s otázkou Phoenixu Coyotes, který byl ještě na začátku měsíce blízko nutnosti přesunu do jiné lokality, Bill Daly řekl, že si není jistý, zda Seattle někdy byl konkrétní alternativou v procesu výběru případného nového domova pro Coyotes. Ovšem nyní lze bez pochyb říci, že severozápad USA je pro vedení NHL zajímavou oblastí, o které neváhají vážně uvažovat.

Mezi města, kam by NHL také mohla zavítat, ale kromě Seattlu a Portlandu patří i Quebec City, Kansas City, Las Vegas, Oklahoma City nebo Hamilton. O všech těchto místech se v souvislosti s přesunem či rozšířením už mluvilo.