Datsyuk podepsal na tři roky

18. 06. 2013, 20:00 » Informace z klubů - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Seriál podpisů nových smluv pokračuje. Jako další se vytáhl Detroit, který podepsal svou dlouholetou oporu Pavla Datsyuka. Ruskému útočníkovi končí smlouva po příští sezoně a tak se s týmem dohodl na nové, která bude trvat další tři roky a v platnost vejde v polovině roku 2014.

Měsíc a dva dny před svými 35. narozeninami dostala ruská hvězda od vedení dárek. A ten nebude zrovna levný, protože Red Wings na udržení klíčového útočníka vydají během tří let celkem 22.5 miliónů dolarů. "Jsme nadšeni, že jsme se dohodli s jedním z nejkomplexnějších útočníků v NHL," řekl v prohlášení Ken Holland.

"Dohoda nám zajistí, že Pavel bude v týmu následující čtyři roky. Co předvedl během jedenácti sezon jasně dokazuje, jak dynamický hráč to je," dodal generální manažer Holland. Hned po vypadnutí se Datsyuk nechal slyšet, že chce v Detroitu pokračovat. Také pro vedení klubu to byl prvotní cíl, který se nakonec podařilo vyřešit.

Rodák ze Sverdlovsku předvedl i v uplynulé sezoně, jak moc je pro tým důležitý. V základní části posbíral celkem 49 bodů, takže skončil téměř přesně s průměrem bod na zápas. V play off přispěl 9 body.