MS 2013: Český tým končí po porážce se Švýcary

16. 05. 2013, 18:30 » Mistrovství světa - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dnešním dnem začal ten pravý šampionát a začal pořádným šokem. Obhájce titulu, Rusové, se střetli se Spojenými státy a dostali pořádnou "nakládačku", když podlehli 8:3. Druhý zápas dnešního dne potom ukončil působení českého týmu na letošním mistrovství.

Český tým měl v zápase také dost velkou smůlu. Obě branky si vstřelil více méně sám. To ale rozhodně nemírní odhodlanost Švýcarů, kteří dvě třetiny byli aktivnějším týmem a národní tým nepouštěli do velkých brankových příležitostí.

Zápas začal pro Česko dost nešťastně. V 6. minutě nabruslil do pásma Denis Hollenstein, jehož bekhendovou střelu vyrazil brankář Pavelec přesně do holeně Marka Židlického, od které se odrazil kotouč do branky a Švýcaři vedli. Oba týmy si připsaly ještě po jedné šanci v první třetině, ale za český tým neuspěl Voráček a za Švýcary Suri.

Ve druhé třetině se na šance čekalo marně. Ta první ale byla hned gólová. Vítěznou branku dnešního duelu vstřelil ve 34. minutě obránce Nashvillu Roman Josi, jehož střelu srazil mezi Pavelcovy betony Zbyněk Irgl. Ke konci třetiny ještě neproměnil velkou šanci Suri a po dvou třetinách svítil na tabuli výsledek 2:0.

Hned v úvodu poslední části bylo na českých hokejistech znát velké odhodlání. Svěřenci Aloise Hadamczika se tlačili do branky a odměnou jim byly fauly Švýcarů. Gól na sebe nenechal dlouho čekat a ve 46. minutě snižoval obránce Zdeněk Kutlák. Do konce zápasu si český tým vypracoval dvě gólové šance. Jenže Vrbatovi při brejku sjel kotouč z hokejky a Jakub Voráček v posledních vteřinách nepřekonal Gerbera.

Švýcarsko - Česko 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky:
6. Hollenstein, 34. Josi - 46. Kutlák.

Švýcarsko: Gerber – Vauclair, Seger, Von Gunten, Josi, Blindenbacher, Furrer, Diaz – Niederreiter, Plüss, Moser – Ambühl, Suri, Gardner – Cunti, Bodenmann, Hollenstein – Trachsler, Bieber, Walker – Monnet.

Česko: PavelecŽidlický, Čáslava, Michálek, Šmíd, Hejda, Nakládal, Kutlák – Fleischmann, Plekanec, TlustýHudler, Hertl, VoráčekVrbata, Hanzal, Koukal – Hubáček, Novotný, Irgl – Tenkrát.