Extraliga přichází o hvězdu, Židlický se vrací do zámoří

26. 11. 2012, 15:00 » Extraliga - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Od čtvrtého kola se v naší extralize začínají představovat hvězdy ze zámoří. Bezesporu největší pozornost poutá Jágrovo Kladno a právě v dresu Rytířů se objevil jeden z nejlepších českých obránců současnosti - Marek Židlický.

Ten se však po zápase s Litvínovem v Kladně rozloučil a míří zpět do zámoří, kde se chce připravovat na začátek sezony NHL. Už předem přislíbil, že kdyby se za oceánem rozhodly obě strany ukončit celou sezonu, vrátil by se v lednu zpátky.

Pětatřicetiletý obránce se představil celkem ve 23 zápasech a připsal si v nich 22 bodů (2+20) a extraligu opouští jako nejlépe bodující obránce. "Bylo to příjemné a myslím si, že jsme celou dobu divákům předváděli slušný hokej. Proto jsme tady zůstali a chtěli jsme Kladnu pomoct. Jsem rád, že lidi chodili nejen na kladenském zimáku, ale i mimo. Užíval jsem si to," uvedl pro Kladenský deník Židlický.
Marek Zidlicky
MAREK ŽIDLICKÝ NJD
Obránce
Play off 2011/12
GP: 24 | G: 1 | A: 8 | Body: 9
Střely: 43 | +/-: -2

Černou kaňkou je posledních pět zápasů, během kterých vyhrálo Kladno jen jednou. V domácím zápase se Plzní (4:3) si mostecký rodák připsal vítěznou branku, která navíc byla jeho premiérová na domácím ledě. Svou druhou branku dal v utkání na ledě Liberce. "Jsem rád, že jsme vyhráli (moje) poslední utkání doma. Teď v Litvínově se to bohužel nepodařilo, ale myslím si, že Kladno bude bojovat dále," uvedl po porážce na severu Čech.

Židlický se původně chtěl stěhovat do Ameriky už na začátku listopadu. Jeho plány ale překazil hurikán Sandy, který zpustošil New York a New Jersey. Svoje plány tak téměř o měsíc odložil. V neděli mu ale skončila dočasná smlouva, která ho s Kladnem vázala.