Chomutov hlásí další posilu, přichází Chimera

15. 11. 2012, 17:25 » Extraliga - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Piráti z Chomutova získali v době výluky už třetí posilu z NHL. Marně byste ale hledali českého nebo slovenského hráče. Ofenzivu severočeského celku přichází vyztužit zkušený útočník Jason Chimera, který se zařadí po bok Michaela Frolíka a Milana Jurčiny.

Jak rychle se v tomto případě upekla dohoda, tak rychle vyrazil Chimera na letadlo. Do České republiky přiletěl již dnes ráno. Třiatřicetiletý rodák z Edmontonu rozhodně nepatří mezi technické hokejisty. Jeho předností je především silová hra, v NHL platí za hráče, který nevypustí jediný souboj.

"Krátce po příletu by s ním sportovní manažer Leo Gudas měl podepsat smlouvu. V případě, že nezačne NHL, bude smlouva platná až do konce sezony," informovaly stránky severočeského klubu v dnešním vyjádření.
Jason Chimera
JASON CHIMERA WSH
Levé křídlo
Play off 2011/12
GP: 14 | G: 4 | A: 3 | Body: 7
Střely: 28 | +/-: 5

Kanadský útočník vynechal během posledních dvou sezon jen jeden jediný zápas. Loňská sezona byla pro něj vůbec tou nejlepší v kariéře. Připsal si v ní 39 bodů (20+19), čímž překonal svoje maximum ze sezony 2006/07, kdy v dresu Columbusu nastřádal 36 bodů (15+21).