Výluka NHL: 6. kolo české extraligy 2012/2013 - předehrávka

27. 09. 2012, 21:15 » Extraliga - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Díky TV Fanda se odehrálo první utkání 6. kola extraligy už o den dříve. Sparta Praha v něm přivítala Oceláře Třinec. V utkání plném zvratů domácí dvakrát vedli, ale přesto na tři body nedosáhli.

V jejich sestavě nechyběla ani jediná zámořská posila Pražanů, kterou je brankář Michal Neuvirth. Ten se doma představil poprvé, protože první utkání odchytal na ledě Českých Budějovic. Úspěšný nebyl ani tam a ani v Tipsport Areně, inkasoval čtyři branky. Na druhé straně barikády se měl představit obránce Rostislav Klesla, který však z neznámých důvodů v sestavě třineckého celku chyběl.

Michal Neuvirth - HC Sparta Praha
Michal Neuvirth
MICHAL NEUVIRTH WSH
Brankář
Extraliga 2012/13
Statistiky: 0-2-0
GAA: 3.53 | SV: 89.39%
Dva zápasy, dvě prohry. Statisticky na tom je Michal Neuvirth daleko lépe, než třeba Ondřej Pavelec, nicméně výsledek je zatím úplně stejný, co do výsledků týmu. S Třincem kapituloval čtyřikrát, poprvé ve druhé minutě, kdy ho překonal Polanský. Poté vydržel dalších pětadvacet minut, než ho překonal Radek Bonk. Ve 40. minutě ho pak překonal nejlepší střelec extraligy Martin Růžička a ve 49. minutě dával vítěznou branku Vladimír Roth.