Vyjednávání budou pokračovat v New Yorku

11. 09. 2012, 21:00 » Novinky - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Málokdo asi v současné chvíli věří, že se ještě NHL stihne vyhnout výluce. Přesto se ale obě strany (NHL a hráčská asociace) pokusí dosáhnout dohody na poslední chvíli. Kolektivní smlouva vyprší za čtyři dny a do té doby zasednou obě strany s novými návrhy v New Yorku.

"Doteď jsme nedostali žádnou zprávu, že by pro nás unie připravila nějaký nový návrh a v současné chvíli nemáme nic nového, co bychom jí mohli sdělit," napsal ve svém e-mailu zástupce Garyho Bettmana Bill Daly. "Bohužel taková je realita."

Kontrakty hráčů vůči NHL vyprší v noci ze soboty na neděli a bylo by hodně velkým překvapením, kdyby sezona začala podle plánu. V opačném případě se bude jednat o čtvrtou výluku od roku 1992. "Především chceme vyjednat férovou nabídku pro všechny týmy, aby zůstaly stabilní. Věříme, že tak můžeme učinit, aniž bychom přerušili následující sezonu. Fakt, že stále nemáme podepsáno, je velmi znepokojující a je to chyba, za kterou nesou obě strany vinu," pokračoval v e-mailu Daly.

Mítink NHLPA ve středu a ve čtvrtek navštíví kolem 250 hráčů NHL a všichni se zapojí do diskuze ohledně nové kolektivní smlouvy. Vedení se pak s guvernéry střetne ve čtvrtek, kdy by podle všeho měl Bettman definitivně ohlásit případnou výluku. Třeba brankář Bostonu, nová jednička Tuukka Rask, rozhodně nezněl v rozhovoru optimisticky. "Slyšel jsem o listopadu, prosinci, novém roku. Ale nikdo to přesně neví," zněla jeho slova.