Malcolm Subban se dočkal první smlouvy s Bruins

07. 09. 2012, 08:00 » Novinky - Autor: Martin Zíta

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Další z letos draftovaných mladíků se dočkal svého prvního profesionálního kontraktu. Je jím Malcolm Subban, který se dohodl na tříleté smlouvě s Bostonem Bruins, který si ho vybral v prvním kole jako 24. hráče celkově.

Nejvýše draftovaný gólman poslední dražby talentů strávil poslední sezony v juniorské Ontario Hockey League, konkrétně v dresu Belleville Buls. A nevedl si vůbec zle, ostatně jinak by se na něj nedostalo už v prvním kole.

V posledním ročníku nastoupil do 39 zápasů, v nichž průměrně pustil 2,50 branky na zápas a pochytal 92,3% střel soupeře. To jsou na juniorku, kde často vládne ofenziva defenzivě, velmi dobrý výkon.

Se Subbanovým příchodem do Bostonu začala ve vzduchu viset nová výzva ohledně duelů s úhlavním rivalem z Montrealu. Za Canadiens totiž hraje Malcolmův starší bratr PK, vyhrocenou náladu mezi oběma týmy tak ještě může okořenit souboj bratrský. Díky podpisu smlouvy je tak tato situace zase o něco blíže.

Rodák z Toronta má za sebou také mezinárodní zkušenosti, byť jen na juniorské úrovni. S kanadským výběrem do 18 let vybojoval v roce 2011 čtvrté místo a jeho zatím nejčerstvější zkušeností s javorovým listem na hrudi se týká prestižní Canada – Russian Chalange, ve které, jak už název napovídá, měří své síly nejlepší junioři Kanady a Ruska v sérii zápasů, kterou ovládli právě Subban a spol.