Jets předčasně prodloužili s Enströmem

28. 07. 2012, 07:00 » Novinky - Autor: David Mekleš

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Tobias Enström včera podepsal pětileté prodloužení smlouvy s Winnipegem, které mu vynese celkových 28,75 milionu dolarů (cap hit: $5,75 mil./rok). Nový kontrakt začne platit až od sezóny 2013/14, protože na příští ročník má Švéd ještě platnou starou smlouvu, kde je cap hit přesně o dva miliony nižší.

Enström má nyní nejdelší smlouvu ze všech hráčů Jets a až mu začne platit jeho nová smlouva, tak bude zřejmě nejlépe vydělávajícím obráncem a možná i hráčem Winnipegu. Bude záležet na tom jestli Evander Kane nedostane ještě o chlup lepší kontrakt nebo zda-li do kanadského celku v budoucnu nezamíří nějaká velká hvězda.

"Chtěl jsem tady zůstat. Lidé v klubu mi věří, čehož si moc vážím," řekl v telefonickém rozhovoru Enström. "Také vedení si přálo, abych zůstal. Proto jsme se dohodli tak rychle. Jsem rád, že jsem ve Winnipegu a těším se na všechny budoucí sezóny."

V minulé sezóně odehrál sedmadvacetiletý obránce pouze 62 zápasů, protože na přelomu října a listopadu si zlomil klíční kost a doba léčení zabrala šest týdnů. Rodák z Nordingrä nasbíral 33 bodů za šest gólů a 27 nahrávek, což mu stačilo na druhé místo mezi obránci Winnipegu. Lepší byl pouze Dustin Byfuglien, jenž nasbíral 53 bodů (12 branek a 41 nahrávek).

"Toby je velmi chytrý hokejista, který dovede efektivně vyvézt kotouč ven z pásma a poté ho rozehrát. Navíc je to velmi soutěživý hráč, který chce vyhrávat. Když se na začátku sezóny zranil, tak ho to hodně vzalo, ale o to víc pracoval na svém návratu a vrátil se do sestavy tak rychle, jak jen mohl. Je to kvalitní hráč na ledě i mimo něj a jsme velmi rádi, že naše spolupráce bude pokračovat," řekl novinářům na adresu Enströma generální manažer Kevin Cheveldayoff.

Enström odehrál v NHL již pět sezón, ale ani jednou si nezahrál v play off. Na příští sezónu se těší a doufá, že bude lepší než ta poslední. "Máme talentované mužstvo. Podepsali jsme Ondřeje Pavelce, což byl strašně důležitý podpis. Vedení staví mužstvo kousek po kousku. Pokusíme se poučit z minulé sezóny a uděláme všechno proto, abychom se letos dostali do play off," říká optimisticky opora zadních řad Jets.

"Miluji to tady (ve Winnipegu). Organizace je skvělá a připadá mi, že jdeme správným směrem a já chci hrát velkou roli v tom, co přijde. Strašně moc se těším na novou sezónu," dodává hráč, jenž byl draftován v roce 2003 až v 8. kole.