Trenér Julien zůstává u Bruins, Horton má povolen kontakt

26. 07. 2012, 11:00 » Informace z klubů - Autor: Barbora Valášková

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Hlavním koučem Bostonu Bruins bude i nadále Claude Julien. Ten podepsal několikaletou smlouvu s klubem, který v roce 2011 dovedl ke Stanley Cupu. Vzhledem k tomu, že informace o trenérských kontraktech nejsou v NHL tak veřejnou věcí jako smlouvy hráčů, jedinou informací, kterou tým poskytl je, že se jedná o smlouvu na více let.

Po pěti sezónách na lavičce Bostonu vytvořil Claude Julien rekord s bilancí 228 - 132 - 50. Bruins navíc pod jeho vedením, od roku 2009, ještě nechyběli v play off. Generální manažer Peter Chiarelli má nyní ještě na starosti vypracovat smlouvy s dalšími členy trenérského týmu. Hotové by měly být do konce léta.

Velká změna nyní čeká na trenéra Juliena v brankovišti Bruins. Poté, co se Tim Thomas rozhodl dát si od hokeje na rok pauzu, zbylo místo týmové jedničky na Tuukku Raska. Julien však o finském gólmanovi nepochybuje. Věří, že svou příležitost ukázat své schopnosti v příští sezóně využije.

Dobré zprávy pro fanoušky Bruins přichází také z hráčského tábora. Klub oznámil, že útočník Nathan Horton a obránce Adam McQuaid dostali od týmových lékařů povolení ke kontaktnímu tréninku. Oba dva tak budou připraveni na přípravný kemp.

Horton zmeškal téměř polovinu sezóny a play off. Mimo hru byl s otřesem mozku od 22. ledna po hitu od útočníka Flyers Toma Sestita. Jednalo se o jeho už druhý otřes mozku během 6 měsíců. První z nich utrpěl během finálové série Stanley Cupu proti Vancouveru Canucks v červnu 2011, kdy ho vyřadil Aaron Rome. V sezóně 2011/2012 stihl nasbírat 32 bodů (17+15) za 46 zápasů. McQuaid se zranil 29. března po hitu Jasona Chimery z Washingtonu Capitals. Jednalo se také o otřes mozku.