Thomas vynechá příští sezónu

04. 06. 2012, 08:00 » Novinky - Autor: David Mekleš

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Generální manažer Bostonu Peter Chiarelli to naznačil již v pátek a brankář Tim Thomas to potvrdil v neděli na svém facebookovském účtu, kde vydal zajímavé prohlášení o tom, že se chce více věnovat své rodině, přátelům a také víře.

"Pamatuji si, že už od nejútlejšího věku jsem chtěl být hokejistou. Nejen že se mi to povedlo, ale také jsem v hokeji dokázal více, než jsem doufal. Jenže ke splnění tohoto snu bylo potřeba něco obětovat v různých životních oblastech a vztazích," píše americký brankář v úvodu svého prohlášení.

"Jsem přesvědčený, že v osmatřiceti letech už je na čase investovat energii i volný čas právě do těchto životních oblastí a vztahů, které jsem předtím opomíjel. To je ten důvod, proč si teď myslím, že ta nejdůležitější věc v mém životě, kterou mohu udělat, je navázat spojení se třemi 'F' (Friends, Family, Faith - Přátelé, rodina a víra)," doplňuje rodák z Flintu, jenž se po roční pauze chce vrátit, protože by si rád zachytal na olympijských hrách v Soči 2014.

Thomas má s Bostonem smlouvu ještě na rok a podle ní si vydělá 3 miliony dolarů, ale do platového stropu se Bruins bude započítávat cap hit 5 milionů dolarů. 1. července v jeho smlouvě vyprší klauzule o nevyměnitelnosti bez jeho souhlasu a proto se určitě bude spekulovat o jeho možné výměně do jiného klubu. Jenže těžko říct jestli o něj někde bude zájem. Pokud ne, tak ho vedení Bostonu bude muset suspendovat, ale jeho cap hit se bude v nadcházející sezóně dále započítávat do platového stropu.

Novou brankářskou jedničkou Bruins bude Tuukka Rask a pozice druhého brankáře připadne na Antona Khudobina.