Kojoti potřebují vyhrát, budou ale bez Hanzala

17. 05. 2012, 16:30 » Preview - Autor: Martin Zíta

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Také dnešní noc zpestří utkání v rámci play off zámořské NHL. Tentokrát se znovu přemístíme na západ USA, kde na svém ledě přivítají Kings Kojoty z Phoenixu. Pro Coyotes se do velké míry jedná o zápas sezony, jelikož do Kalifornie cestují za nepříznivého stavu 0:2 v sérii. Pokud tedy prohrají i tentokrát, bude se jim ztráta proti týmu jakým disponuje LA jen těžko dohánět. To Králové budou znovu spoléhat na precizní defenzivu, podpořenou i ofenzivním tlakem, který si proti Coyotes umějí vytvořit.

LAK LOS ANGELES (2-0-0) - PHX PHOENIX (0-2-0)

Kings v posledním zápase znovu ukázali, že hrají v ohromné pohodě. Vyhráli sedmý zápas v řadě a v letošních bojích o Stanley Cup prohráli jen jednou. Ovšem ona jediná prohra přišla právě na ledě Staples Center.

Oproti tomu Coyotes prohráli letos na ledě soupeře jen jednou, když zaznamenali čtyři výhry. Jedná se tedy o souboj celků, kterým se daří zejména na ledě soupeře. I když říct, že se LA doma nedaří, to úplně nejde.

Kojoti jdou ovšem do zápasu oslabeni o jednu výraznou postavu, a to nejen fyzickými parametry. Chybět totiž bude Martin Hanzal. Elitní centr, který sice tolik bodů nesbírá, avšak svůj díl práce odvádí vždy. Tomu za naražení na hrazení Dustina Browna vyměřila disciplinární komise trest na jedno utkání.

Phoenix má také velké potíže s eliminováním los angeleských útoků. V prvním duelu dominavala první formace Brown – Kopitar – Williams, kterou se ve druhém zápase podařilo vynulovat. V té chvíli ale vyskočila formace Carter – Richards – Penner a právě v tomto zápase se ukázalo, proč Kings přivedli Cartera.

Jeff Carter v zápase vstřelil hattrick a zápas tak rozhodl do velké části sám. Ovšem právě ono rozložení ofenzivních povinností je očividné. Los Angeles mají dvě formace, které jsou schopny rozhodnout zápas a čas od času se k nim přidá s brankou některý z hráčů checking line. To Kojotům chybí.

Arizonskému celku chybí také střelba. V prvním zápase vyslal na Quicka 27, ve druhém 24 střel. To je zkrátka málo proti jakémukoliv gólmanovi. Na druhé straně, Kings zasypali Smithe 47, respektive 40 pokusy. To je rozdíl připomínající spíše duel hokejového trpaslíka s obrem na MS, nebo OH. Rozhodně by tak nemělo vypadat finále konference.

Stále také trvají série, které byly zmiňovány již v minulém preview. Králové ubránili, teď už, 28 oslabení v řadě a Coyotes zase neproměnili už 18 přesilových her.

Kojoty rozhodně na ledě Králů nečeká nic lehkého, pokud se ale nechtějí dostat do víceméně bezvýchodné situace, musí prostě vyhrát. Jiná cesta není, všichni totiž moc dobře víme, že ze stavu 0:3 se do série vrátilo méně než málo celků.

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Tip redakce NHLportal.cz: 1