Tipujte s NHLportal.cz: 30.4.2012

30. 04. 2012, 15:00 » Tipování NHL - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Příznivci NHL mohou sledovat dva zápasy i v dnešní čarodějnické noci. Druhou domácí výhru, a tudíž vedení v sérii o dva zápasy, mohou zaznamenat Jezdci z New Yorku. Jejich hrad přijede dobývat Washington, který zde v prvním zápase padl poměrem 3:1. Ve druhém zápase se do nepříjemné situace může dostat St. Louis, které hostí Kings.

NYR NY RANGERS (1-0-0) - WSH WASHINGTON (0-1-0)

Stav série: 1-0.

Tři zápasy v základní části sehrály proti sobě Rangers a Capitals, dva z nich dopadly úspěšně pro, dnes domácí, tým New Yorku. Stejně jako v základní části, tak i v play off vyšel první zápas lépe Jezdcům. V zápase velmi chudém na střely vyhráli nad svým sokem 3:1, když se o branky postarali Anisimov, Kreider a Richards. Za hosty vyrovnával v první třetině na 1:1 Jason Chimera.

New York Rangers má, jakožto první tým Východní konference po základní části, privilegium začínat, a v případě nejdelší možné varianty i končit, všechny série na domácím ledě. Po těsném vyřazení Ottawy přichází na řadu Caps. V prvním zápase vytvořili fanoušci Rangers skvělou atmosféru, která ale neseděla útočníkům. V součtu obou týmů zaměstnali hráči brankáře pouze 32 střelami, což je velice chudá bilance. Rangers vystřelili osmnáctkrát a tři puky skončily, za výjimečně slabým, Holtbym. Naopak Henrik Lundqvist chytil 13 ze 14 střel a zápas zakončil s téměř 94.5% úspěšností. Formu však nabrali i jiní hráči, třeba Derek Stepan bodoval pětkrát v posledních třech zápasech, čímž se může chlubit také zkušený útočník Brad Richards, který na stejnou porci bodů potřeboval o dva zápasy více. Z obránců se nejvíce předvedl dvěma body ve třech mačích Marc Staal.

Washington Capitals prochází zatím s velkými obtížemi, ale přesto. Play off začalo pro tým z hlavního města už dříve, protože souboj o poslední vstupenky do vyřazovací části byl opravdu drsný. Proti Bostonu to dopadlo tak tak, ale přesto je obhájce titulu z kola ven. Velkou měrou se o to zasloužil Braden Holtby, v němž našli Caps novou jedničku. Poslední zápas ale mladému brankáři nevyšel, neboť inkasoval tři branky z osmnácti pokusů a jeho úspěšnost má po prvním zápase nelichotivé číslo 78.57%. Dobře se rozehrál Joel Ward, který vstřelil postupový gól do sítě Bostonu a v posledních čtyřech zápasech bodoval třikrát. Neméně úspěšný je v tomto směru také Jason Chimera, kterému na tři body stačilo o jeden zápas méně.

#BANNER_STAVKOVKY_468_60#


Marodka Rangers je trošku rozsáhlejší. Rozhodně neočekávejte v sestavě Matse Zuccarella, který má zlomené levé zápěstí. Hrát nebude ani Michael Sauer, který má otřes mozku. Ze stejného zranění se pomalu zotavuje Brian Boyle, jeho start je však stále s otazníkem. Stejně jako start Brandona Dubinského, který má potíže s levou nohou.

Washington trápí dvojnásobně menší marodka. Na ledě se jistě neobjeví jen Tom Poti, který zápolí s bolestí třísel. Podobně je na tom také český brankář Tomáš Vokoun, u kterého visí nad startem otazník.

Tip NHLportal.cz

Vítězství týmu New York Rangers v řádné hrací době.
TIP: 1 (KO)
Kurz: 2,05
Výsledek: 2:3

#NEMATE_UCET_U_STAVKOVKY#