Tipujte s NHLportal.cz: 21.4.2012

21. 04. 2012, 15:00 » Tipování NHL - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dnešní noc nabídne divákům hned pět zápasů, což je pěkná porce. Šanci na ukončení série však mají jen dva celky. Phoenix se představí vlastním fanouškům a po dvou výhrách na ledě Chicaga má šanci sérii ukončit.

My se budeme věnovat tomu druhému zápasu, ve kterém St. Louis Blues přivítá San Jose Sharks.

STL ST LOUIS (3-0-1) - SJS SAN JOSE (1-3-0)

Není příliš pochyb o tom, že St. Louis narazilo v prvním kole play off na oblíbeného soupeře. V základní části se oba celky představily na jednom ledě hned čtyřikrát a pokaždé se vítězem zápasu stali právě Bluesmani. První zápas play off jim ale trošku srazil hřebínek, když se po brance Martina Havláta z prodloužení dostali Sharks do vedení v sérii. Od té doby ale nevyhráli ani jeden ze tří duelů a dnes tak budou bojovat proti ukončení série.

Andy McDonald ukazuje, že play off je přesně pro něj. V sérii se Žraloky zatím bodoval v každém zápase a zejména v tom třetím přispěl k výhře 4:3 třemi body (1+2). Za svým spoluhráčem nezaostává o moc ani Patrik Berglund, který bodoval v každém zápase, vyjma toho druhého, dvakrát. Švédský útočník je zároveň nejlepším střelcem týmu ve vyřazovací části, když na svou pažbu přidal tři zářezy. V brance má důležité místo Brian Elliott, protože jeho kolega, Jaroslav Halák, má problémy s dolní částí těla, ale nemělo by to být nic vážného.

#BANNER_STAVKOVKY_468_60#


Sharks zatím vyloženého tahouna v play off hledají. Jejich nejproduktivnější hráč v základní části, Joe Thornton, zatím nasbíral nejvíce bodů i v play off, ale tato kolonka se zastavila na čísle 4. Stejný počet bodů zatím zaznamenal také nováček Logan Couture. Nejlepším střelcem San Jose je celkem tříbodový Martin Havlát (2+1). Bodově vyšly poslední dva zápasy obránci Brentu Burnsovi, který v nich zaznamenal dva body. Marně zatím v San Jose vzývají Patricka Marleaua nebo Joe Pavelskiho, kteří v play off zatím nebodovali.

Oba týmy může těšit prázdná marodka. Domácím chybí se zraněním v dolní části těla zmiňovaný slovenský brankář Jaroslav Halák. Hosté se budou muset obejít bez Jamese Shepparda, který je po operaci kolene.

Tip NHLportal.cz

Vítězství St. Louis v řádné hrací době
TIP: 1 (OK)
Kurz: 1,9
Výsledek: 3:1

#NEMATE_UCET_U_STAVKOVKY#