MS 2012: USA by na MS mohla vzít silný tým

06. 04. 2012, 13:00 » Mistrovství světa - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Hodně rychlé tempo nabral konec základní části NHL. Na některé týmy vstupenka do vyřazovací části logicky nezbyla, ale třeba Spojené státy si asi stěžovat nemohou. Stejně jako u nás vyhlížíme všechny posily ze zámoří, také Kanada a USA bedlivě sledují nejlepší hráče, které by mohli vzít na nadcházející světový šampionát.

A pojďme rovnou k věci. Vzhledem k některým překvapivým, ale v průběhu sezony zaslouženým, vyřazením týmů by trenéři USA mohli počítat ve své sestavě například s Maxem Paciorettym, který letos v dresu Montrealu nasázel 32 branek a to byl ještě určitou část sezony zraněný. Dalších 28 branek by mohl z Anaheimu přivézt na sraz reprezentace Bobby Ryan a koneckonců ani 21 branek Kyla Okposa by k zahození nebylo.

Mezi další hráče, kteří by se na světový šampionát do Švédska a Finska (4.-20. květen) mohli podívat jsou Nate Thompson z Tampy, Patrick Dwyer z Caroliny a Cam Atkinson z Columbusu. Pravdou je, že tato jména už tak známá být fanouškům nemusí.

Ovšem právě Cam Atkinson by se na turnaji mohl ukázat. V NHL odehrál 25 zápasů, ale na farmě ve Springfieldu pálí ostrými mnohem více, protože zde si připsal 29 branek a celkem 44 bodů. Jeho dostupnost bude ale záležet na Springfieldu, tedy spíše na tom, jestli se tým dostane do play off nebo ne. Zatím postupovou příčku drží.

Abychom nezůstali jen u útoku, tak USA by mohla představit i zajímavé posily do obrany. Jack Johnson by byl druhým hráčem Columbusu, představit by se měl i Cam Fowler z Anaheimu, Justin Faulk z Caroliny a nebo Jeff Petry z Edmontonu. Všichni tito obránci jsou ale velmi dobří na puku a umí podporovat útok.

„Stále jsme na začátku tvoření sestavy,“ řekl tisku asistent výpravy Jim Johannson. „V následujících dnech budeme vědět o více hráčích,“ připomněl, že konec základní části nabídne více zvučných jmen.

Kdo se pravděpodobně nezúčastní, to je obránce Winnipegu Dustin Byfuglien, který nabídku odmítl. Američané přesto doufají, že z Winnipegu někoho získají a největší šance se dávají Zachu Bogosianovi a Blaku Wheelerovi, kterého by vzhledem k jeho letošní formě byla škoda na mistrovství nevidět. Agent Wheelera však řekl, že jeho klient ještě rozhodnutí neudělal.

Pomalu se přesuneme k realizačnímu týmu. Ten by měl vést asistent Carlyla v Torontu – Scott Gordon. Jeho kolega z Maple Leafs, Greg Bronin, by mu měl dělat asistenta.