Flyers v play off, kam až mohou dojít?

26. 03. 2012, 12:00 » Úhel pohledu - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Philadelphie Flyers, tým s několika Češi a jedním Slovákem v sestavě, opět v play off. O tom, že Flyers budou v letošním ročníku ve vyřazovacích bojích je již jisté. Vedení, hráči, ale i fanoušci pevně věří, že Danny Briere našel sám sebe a v ten pravý čas se z něho opět stává střelec.

Briere se nemohl dlouhou dobu trefit do černého. Naposledy skóroval v polovině března v duelu s New Jersey Devils, který vyhráli Letci 3:0. Následně držel pětizápasový půst, aby se naplno projevil v posledním utkání s Montrealem, kdy vstřelil dvě branky v přesilových hrách a po právu byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Ale vraťme se k Flyers. Do konce základní části zbývá sedm zápasů a Letci mají na svém kontě 96 bodů a budou se snažit získat další, aby si zajistili co možná nejlepší startovací pozici pro play off, zatímco Briere se bude snažit dostat do pohody, kterou by tým uvítal.

Podle dosavadní formy se zdá, že třetí místo Atlantické divize mají Flyers předplacené. Není moc pravděpodobné, že by Letci dostihli na prvním místě Rangers. Za úvahu stojí získání druhého místa, kde jsou nyní Tučňáci z Pittsburghu.

Briere nevstřelil gól, když byl v brance brankář, neuvěřitelných 29 zápasů. (Jeho jediný gól v této dlouhé šňůře byla trefa do černého 13. března proti New Jersey, kdy se trefil do prázdné branky.)



"Poslední tři týdny co uběhly, si myslím, že se moje hra velmi změnila. Cítím se silnější, rychlejší a tvořil jsem spoustu šancí, ale nemohl se prosadit," řekl Briere.

Na druhém gólu v přesilové hře v zápase s Montrealem měl lví podíl brankář Ilya Bryzgalov, který si v březnu doposud připsal statistiku 10-1-1. Pro Bryzgalova se jednalo o druhou asistenci v sezóně. Bryzgalov našel Jaromíra Jágra, který posunul puk na dobře najíždějícího Briereho, jenž prostřelil slovenského brankáře v barvách Canadiens, Petera Budaje. Pro slovenského brankáře to byla sedmá prohra ze 13 zápasů.



Během první třetiny přišly ovace ve stoje, když se na velké obrazovce objevil Chris Pronger. "Nevěděli jsme, že tu byl a bylo super, že jsme ho viděli," řekl Giroux o Prongerovi. "Stále doufáme, že se uzdravuje a bude mu lépe."

Flyers nyní působí jako dobře namazaný stroj. Sice nekosí soupeře tak přesvědčivě, ani nejsou neporazitelní, ale mají svůj styl. Zdá se, že brankář Ilya Bryzgalov chytnul před play off neuvěřitelnou fazónu. Obrana se zdá býti kompaktní, i když kdo ví, jak by vypadala, kdyby mohl hrát Chris Pronger. Ale jak se zdá, Letci se naučili hrát i bez tohoto klíčového zadáka. Vydatně jim v tom pomáhá nově i český obránce Pavel Kubina, který za Flyers odehrál doposud 10 zápasů, připsal si dvě asistence, v tabulce +/- má jeden kladný bod a obdržel prozatím devět trestných minut. Kvality a přehled Pavla Kubiny se Flyers v play off jistě budou hodit. Útok ani nemusíme zmiňovat, Hartnell, Giroux, Jágr, Briere, Schenn, Simmonds, ale i Talbot, Couturier nebo Voráček. Nikoho nesmíme opomenout, jelikož jak už bylo řečeno, Philadelphie Flyers je kompaktní tým a v play off mohou dojít velmi daleko.