Tipujte s NHLportal.cz: 18.11.2011

18. 11. 2011, 14:00 » Tipování NHL - Autor: Stanislav Trybula

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Na programu dnešní noci je trojlístek duelů. Dnešek je výjimečný řadou výročí, ne tak hráčů nebo celých týmů, ale "Pátečních setkání", všechny kluby se setkali v posledním vzájemném utkání v pátek. Před čtyřmi týdny se setkali Buffalo Sabres a Carolina Hurricanes, vyrovnanou bitvu rozhodli Hurikány 4:3 ve svůj prospěch. Před dvěma týdny si proti sobě dostatečně zastříleli dva kluby ze Západu, Colorado Avalanche padlo až v prodloužení proti Dallas Stars 7:6. Po čtrnácti dnech se rivalové ze sousedních států USA opět setkají. Nejkratší dobu na vzájemné měření sil čekali Calgary a Chicago, přesně týden. A právě na ně se zaměříme, Chicago má nejvíce bodů v celé NHL (27) a poprávu vede i Západní konferenci. Calgary doslova neví co má dělat, a i tomu odpovídá skutečnost, že jsou na Západě předposlední. Nejinak by měli hrát i dnes. Takže 4, 2, 1, START!

CGY CALGARY (7-9-1) - CHI CHICAGO (12-4-3)

Už je tu zase pátek, dnes sice není svátek, ale proti sobě se opět postaví dvě Céčka, Calgary a Chicago. A přesně za měsíc je tu máme zpátky. Chicago v prvním vzájemném utkání nenechalo nic náhodě a s přehledem vyhrálo 4:1. Elitní obránci Brent Seabrook a Duncan Keith si připsali premiérové trefy. Tehdy chytal náhradní brankář Ray Emery, který inkasoval pouze jednou. Mizérie Calgary se neustále prohlubuje a tak jsme zvědavi, s čím nás dnes překvapí.

Zaměřeno na Calgary Flames
Za poslední čtyři utkání se dokázali radovat z vítězství pouze jednou, navíc proti diviznímu soupeři z Colorada. V dalších kláních nezískali ani bod. Přesně před týdnem si zahráli proti dnešnímu soupeři z Chicaga, ten je smetl bezstarostným výkonem 1:4. Calgary se poslední dobou nedaří vůbec nic, velká marodka, málo střel, z nichž plyne málo branek. Elitní formace není až takovou hrozbou pro obranu soupeři, i když v ní nastupují velká jména jako Alex Tanguay, Jarome Iginla a Mikael Backlund. Druhý útok nově vede Olli Jokinen spolu s útočníky Curtis Glencross a Rene Bourque. V brance nastoupí dnes již klubová ikona Miikka Kiprusoff. Velká marodka čítá tyto hráče, Brett Carson (neznámé zranění), Anton Babchuk (ruka), Brendan Morrison (koleno) a David Moss (neznámé zranění).

Zaměřeno na Chicago Blackhawks
Chicago se po třech prohrách neskutečně chytlo. Čtyři výhry v řadě nejsou v NHL výjimkou, ale herní projev celého týmu je ojedinělý. 21 vstřelených branek a 8 inkasovaných je už pořádný rozdíl. Ještě když se Blackhawks nedařilo tak dostali od Vancouveru výprask 2:6, ten jim dostatečně vrátili v posledním utkání 5:1. Přesně před týdnem sehráli zápas s dnešním soupeřem, toho rozstříleli 4:1 a navázali tak na sérii vítězství. O velký počet vstřelených branek se především zasloužila první formace Jonathan Toews (10), Marian Hossa (8) a Patrick Sharp (6). V druhé lajně nastupuje Toewsovo dvojče Patrick Kane (7) před sezónou ještě křídlo, jenž nyní nastupuje na centru, kde se mu také velmi daří. V útoku ho doplní Viktor Stalberg a Dave Bolland. Branku bude opět hájit Corey Crawford. Na marodku přibyl Čech Michael Frolík (neznámé zranění), který doplní obránce Brent Seabrook (dolní část těla).

Kdo září v dresu Calgary Flames
Tom Kostoupolos není žádný střelec, na ledě tráví 11 minut na zápas a jeho úlohou jsou defenzivní úkoly a oslabení. I přesto jako jediný hráč Flames dokázal v posledních dvou utkáních nasbírat bod na zápas. Proti Coloradu nahrával a proti Ottawě vstřelil jedinou branku svého týmu. Jeho celkový součet se zastavil na čísle 5 za 2 branky a 3 asistence. V nevýrazném týmu Calgary patří jako jeden z mála k plusovým hodnotám, tedy +1, většina se potácí hluboko v mínusu.

Kdo září v dresu Chicago Blackhawks
Marián Hossa, elitní slovenské křídlo se v posledních zápasech rozehrálo do velké formy. Přestože je v týmu Blackhawks těžké se prosadit do elitní formace, tak se to staršímu Hossovi podařilo. V posledních čtyřech utkáních si připsal 8 bodů za jednu branku a 7 nahrávek. Těmito cennými body se dotáhl na čelo kanadského bodování Chicaga (21 bodů), které momentálně vede. Navíc při jeho pobytu na ledě (18 minut na zápas) si připisuje kladné body a proto je v tabulce pravdy na +14.

Příběh zápasu
Chicago si na začátku listopadu prošlo první vážnější krizí, když prohráli 3 utkání v řadě, poté nastal ale velký obrat, nyní si drží sérii 4 vítězství a stále mají obrovskou vůli jít dál. Hlavní důvod tohoto obratu jsou zlepšené přesilové hry, a to dost výrazně. Osmého listopadu prohráli svůj zatím poslední duel, do této doby dokázali využít 5 z 57 příležitostí při powerplay. Od tohoto data nastoupili k trháku čtyř výher, v nichž hráli 14 přesilovek a dokázali využít hned 6. Takže celkový součet je 5 branek ve výhodě za 15 utkání proti 6 trefám ve 4 kláních. Mimo těchto šest branek přidali dalších 15 ve vyrovnané hře a naprosto suverénně drtí soupeře.

Zajímavosti zápasu
Miikka Kiprusoff nastoupil proti Blackhawks v 28 utkáních, z nichž má lehce zápornou bilanci 11-12-4. V těchto zápasech inkasoval průměrně 3 branky a jeho úspěšnost je přesně na 90 %.
Kiprusoff pokud dnes zvítězí, dosáhne mety 270 vítězství v kariéře.
Calgary je nejhorším týmem ve střílení branek, celkem jich má pouze 36 v sedmnácti utkáních, což dělá průměr 2,12 na zápas.
Nejlepší střelci vsítili pouze 5 branek, na tuto základní metu se dostali kapitán Jarome Iginla, Curtis Glencross a Rene Bourque.
Calgary se daří jen pár věcí, v disciplíně ve které naprosto propadá jsou vhazování. 45 % z nich dělá ten nejhorší tým, a není divu když se o to staral pouze Olli Jokinen, nyní mu přibyl parťák Mikael Backlund.

#BANNER_STAVKOVKY_468_60#


Corey Crawford odehrál proti Calgary pouhé 3 zápasy. Dvakrát zvítězil a jednou prohrál, navíc průměrně inkasoval 2,7 branky a jeho úspěšnost je podobně jako u jeho soka 90 %.
Chicagu se ofenziva daří, 67 branek je naprostá špička, zde se o první místo dělí s Philadelphií, která má jeden zápas k dobru.
Průměrně v každém zápase dají 3,4 branky, o tuto úlohu se starají především první dvě formace, především Jonathan Toews, Marian Hossa, Patrick Kane a Patrick Sharp.
Chicago má ale velké problémy při oslabení, jejich úspěšnost v této disciplíně je pouhých 76 %.

Poslední vzájemný zápas - 12.11.2011 - Chicago Blackhawks - Calgary Flames 4:1


Tip NHLportal.cz

Výhra hostů Chicago Blackhawks v řádné hrací době
TIP: 2 (KO)
Kurz: 2,4
Výsledek: 5:2

#NEMATE_UCET_U_STAVKOVKY#