Tipujte s NHLportal.cz: 12.11.2011

12. 11. 2011, 16:45 » Tipování NHL - Autor: Stanislav Trybula

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dnešní noc bude opravdu bohatá, hned 11 zápasů z celé Severní Ameriky. To znamená, že téměř celá NHL, kromě 8 týmů, bude fandit svým oblíbencům. Hned sedm duelů se odehraje v 1 hodinu po půlnoci, my ale doporučujeme ve 4:00 přepnout na zápas mezi divizními rivaly Coloradem a Calgary. Vypadá to, že mezi týmem z USA a Kanady bude rivalita jen díky zemi původu, to je ale jenom začátek. Tito soupeři si nenechají ani minutu klidu, každý rok se spolu střetnou šestkrát, bojují spolu o první pozici v divizní tabulce, která zaručuje přímý postup do play off. Navíc nás čeká i souboj generací. Přestárlé Calgary je nejstarším týmem NHL, zatímco mladíci typu Duchene, Landeskog, Johnson nebo Varlamov jsou příslibem nového Colorada. Více než rok Calgary nedovolilo Coloradu získat z těchto duelů ani bod. Udrží svoji „neporazitelnost“ i dnes?

COL COLORADO (8-7-1) - CGY CALGARY (6-8-1)


Souboj uvnitř Severozápadní divize bude ve znamení dvou živlů, oheň a sníh. Otázkou je, který z nich zvítězí, jestli Laviny uhasí plápolající plamínky nebo Plameny rozpustí spadlý sníh. Spolu svedou již třetí vzájemný duel, Calgary Flames mají v této sérii jasně navrch, na konci října porazily Avalanche 4:2 a před šesti dny padlo Colorado 1:2. Jestli se dnes podaří Avs prolomit smůlu proti diviznímu soupeři nebo zda se kanadský tým z Calgary podaří odlepit od dna Západní konference.

Zaměřeno na Colorado Avalanche
Laviny se v posledním zápase předvedli jako tým bojovníků. Ještě před koncem druhé třetiny prohrávali s New York Islanders 3:0 , poté ovšem zavelel k obratu mladý centr s českými kořeny Paul Stastny. Colorado nakonec svůj obrat dokonalo až v prodloužení a výhra 4:3p je vrátila na vítěznou vlnu. Čtyři zápasy předtím bohužel všechny prohráli. Elitní formace bude hrát v mezinárodním složení Milan Hejduk, Paul Stastny a Joakim Lindstrom, zajímavostí je, že všichni tři mají české předky. Mezi tři tyče si stoupne nadějný ruský brankář Semyon Varlamov. Zranění jsou Peter Mueller (nemoc) a Mark Olver (hlava).

Zaměřeno na Calgary Flames
Calgary nemělo příliš úspěšný start do tohoto ročníku, zatím jen párkrát dokázali vyhrát dva zápasy po sobě. I to je dostalo až na dno Západní konference, horší už jsou jenom mládenci z Columbusu. V posledních dvou duelech prohráli vždy o tři branky, proti Minnesotě nevstřelili ani branku, a v souboji s Chicagem sice vstřelili jeden gól ale to při prohře 1:4 vůbec nic neznamená. V první formaci nastoupí veteráni Alex Tanguay, Olli Jokinen a Jarome Iginla. V brance se představí stálice poslední dekády Miikka Kiprusoff. Na marodce zůstávají Brendan Morrison (koleno) a Anton Babchuk (ruka).

Kdo září v dresu Colorado Avalanche
Matt Duchene, teprve 20letý centr patří mezi superstar týmu Colorada. Sice si letos vyzkoušel pozici i na centru 4. formace, ale posléze všem kritikům zavřel ústa, když začal naplno bodovat. Před třemi zápasy navíc vstřelil premiérový hattrick v této sezóně, k ní přidal i jednu asistenci, od té doby si v každém zápase připisuje jednu asistenci. Celkové statistiky tohoto mladíka zní, 5 branek a 7 nahrávek.

Kdo září v dresu Calgary Flames
Mark Giordano, tento urostlý bek tráví v každém zápase více než 26 minut. Patří mezi silné zbraně do přesilového komanda i na hrdinné oslabení. Navíc hraje opravdu čistě, v posledních 6 duelech si nepřipsal ani jednu trestnou minutu. Zatím si připsal 2 branky a 4 asistence, takže má dobře naběhnuto na svůj rekordní ročník, kdy nasbíral 43 bodů.

#BANNER_STAVKOVKY_468_60#


Příběh zápasu
Dnešní duel bude hodně kuriozní,protože Laviny už přes rok nevyhráli nad Calgary (dokonce nezískali ani bod). Tato série je o to pikantnější, protože Flames v minulé sezóně získali jen o pár bodů víc, letos jsou dokonce o 4 body horší. Největší prohru utrpěli letos v únoru 1:9. Poslední vzájemný zápas vyhrálo Colorado 29. 10. 2010, tehdy vyhráli po přestřelce 5:6.

Zajímavosti zápasu
Colorado má na soupisce pouze 3 hráče starší 30 let, Jean-Sebastien Giguere, Jan Hejda a Milan Hejduk. V této sezóně je tým Avalanche 4. nejmladší tým NHL.
Úspěšnost na vhazování je pro tým Avs jednoznačně jeden z nejlepších, 53 %.
Přesilové hry se Lavinám daří více než dost, 29,6 % je zatím nejlepší z celé NHL.

Calgary má naopak v top 6 útočníku hned 4 starší než 30 let, nehledě na brankářskou jedničku Miikka Kiprusoff a stěžejní obránce. Je zároveň nejstarší v celé NHL
Úspěšnost Plamenů na vhazování patří k těm nejhorším, 46 %.
Přesilové hry naptří mezi silné stránky týmu Flames, pouze 15%.

Poslední vzájemný zápas - 7.11.2011 - Colorado Avalanche - Calgary Flames 1:2


Tip NHLportal.cz

Výhra domácí Colorado Avalanche včetně prodloužení
TIP: 1 (KO)
Kurz: 1,82
Výsledek: 3:4

#NEMATE_UCET_U_STAVKOVKY#