Malkin shodil rukavice a popral se s Glencrossem

09. 10. 2011, 10:00 » Videa - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Necelých pět minut do konce třetí třetiny a Pittsburgh vede nad Calgary 4:1. V tom se zastavuje hra, na Malkinovi je vidět frustrace. U mantinetu se vrací pro svoji hokejku, která leží na ledu. V tom ji Curtis Glencross odsune dále od Malkina. To ruského bohatýra v barvách Pens naštve a frustrace je definitivně znát. Strčí tedy do Glencrossa na výraz, co si to dovoluje. Ten se otáčí a sekne Malkina hokejkou přes holeň.

To si však Malkin nenechá líbit. Jenomže v tuhle chvíli měl shodit rukavice a mohl se konat férový boj. Ale to se nestane. Malkin, s rukavicemi na rukou, se pouští do Glencrosse. Okolo Malkina jsou však další hráči Flames a Butler s číslem 44 na zádech se snaží Malkina odtáhnout. Celé skutečnosti přihlíží Jokinen, ale nezasahuje.

Během chvilky se do místa sjíždí rozhodčí a další hráči a snaží se celou situaci uklidnit. Malkinovi je stažen dres a když to vypadá, že by se mohla začít férová bitka, hráči jsou od sebe odtaženi.

Otázka v tomto případě zní, pakliže se Malkin chtěl prát, proč neshodil hned na začátku rukavice a neprovedl férovou bitku? Možná proto, že se v těchto situacích chce přiblížit jiné ruské hvězdě, Alexi Ovechkinovi, který je svoji, někdy až velmi záludnou, hrou dobře znám.