Flyers podepsali svůj nejvyšší výběr, Couturiera

24. 09. 2011, 15:00 » Informace z klubů - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Ráno poté, co Sean Couturier vypadal, jako kdyby již byl ve svých 18-ti letech připraven na NHL, se rozhodlo vedení Flyers ocenit tohoto nadějného mladíka tříletou smlouvou, která má charakter nováčkovské smlouvy. Generální manažer Paul Holmgren ví, jaká je situace.

"Nemyslím si, že by to mělo co dělat s námi, že jsme ho podepsali," řekl Holmgren před zápasem, kdy Flyers hostili Toronto. "Měli jsme radost, že jsme tak učinili. Myslíme si, že se jedná o skvělého mladého hráče a jsme rádi, že ho máme v týmu."

Celkově osmý výběr Flyers v draftu 2011, Couturier, byl jedním z top forwardů, kteří porazili v zahajovacím předsezónním zápase tým Toronta 4:0. Couturier byl navíc jedním z těch hráčů, kterým se podařilo skórovat. Ve 43. minutě zápasu vstřelil čtvrtý gól.

"Samozřejmě sem přišel s tím, že je dobrý v obou fázích kluziště, jak ofenzivního, tak i defenzivního pojetí hry," řekl trenér Flyers Peter Laviolette. "Je to velké dítě. Dobře využívá své tělo," dodal.

Jak dlouho zůstane v prvním týmu, když ve středu nehrál, je jenom otázka pro samotné vedení. Je Couturier již připraven hrát NHL? Zde je několik možností:

A) Couturier se vrátí do Drummonville Voltigeurs (QMJHL) a dohraje svoji poslední juniorskou sezónu.

B) Mladíček se udrží v NHL až do závěru kempu (devět zápasů) a poté bude odeslán k juniorům a jeho první rok vstupního kontraktu využit nebude.

C) Vedení týmu vrátí Couturiera k juniorům ještě před 40. zápasem v NHL a tak se nebude moci stát nechráněným volným hráčem do věku 26 let místo 25.

D) Couturier se udrží celou sezónu v prvním týmu.

Co si myslíte vy? Jaká varianta je pro tohoto mladíčka nejvíce možná, jak se bude jeho kariéra dále vyvíjet?