Halák si připsal první vítězství jako Bluesman

01. 10. 2010, 21:29 » Slováci v NHL - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Jaroslav Halák si připsal 30 zásahů a vytvořil tak základ pro svoji první výhru v barvách St. Louis. Protivníkem mu nebyli žádní “hej počkej” hráči. St. Louis se utkalo na kluzišti s úřadujícím vítězem Stanley Cupu, Chicago Blackhawks. O čtvrteční noci Bluesmeni i díky výkonu slovenského brankáře Haláka porazili Hawks v poměru 4:1.

Halák, který byl získán vedení St. Louis po sezóně z Montrealu, nehrál od úvodního zápasu 21. září proti Coloradu, kdy St. Louis prohrálo 3:1. Za úřadující šampióny skóroval pouze Ben Smith, který otevřel ve 28. minutě zápas. Pak už stříleli ostrými pouze domácí, protože i trestné střílení Jeremyho Morina Halák zastavil.

Na obratu zápasu se podíleli David Perron a Alexander Steen, kteří zaznamenali již čtvrtou branku v přípravných zápasech St. Louis (4-2-0). Zapomínat nesmíme ani na další dva střelce, kteří se prosadili. Byli jimi T.J. Oshie a Matt D'Agostini.

V brance Blackhawks chytal Marty Turco, který dostal tři góly a pochytal 23 střel. Na mírnou obranu Chicaga (1-4-0) je potřeba zmínit, že nenastoupilo zdaleka v nejsilnější sestavě, protože chyběli Duncan Keith, Marian Hossa, Patrick Sharp a Jonathan Toews, kteří zůstali doma.

St. Louis Blues – Chicago Blackhawks 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Branky: 31. Perron, 38. Oshie, 43. D’Agostini, 59. Steen – 28. Smith