Spekulace: Lightning by mohli získat veterána od Senators

21. 02. 2024, 06:30 » Spekulace - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Možnosti upgradu Tampa Bay Lightning v termínu do uzávěrky obchodů se v poslední době hodně rozšířily. Poté, co Michail Sergachev velmi tvrdě pracoval, aby se vrátil do hry, byl v prvním zápase znovu zraněn. Toto zranění by ho mělo alespoň udržet mimo až do play-off, takže Lightning mají více než 8 milionů dolarů, se kterými mohou pracovat nejen na řešení této díry v obraně, ale i na dalších oblastech ve své sestavě.

I když se očekává, že do obranné skupiny přibude velké jméno, určitě by fanoušci nepohrdli nějakou tou pomocí i směrem kupředu. A kdo by to mohl být? Co třeba Vladimir Tarasenko? Ottawa Senators není na příčkách pro play-off a mají několik kandidátů na výměnu, včetně čekajícího UFA Tarasenka.

Při dosažení maximálního limitu 5 milionů $ AAV by si Senators mohli ponechat polovinu a Lightning by mohli snadno převzít druhou polovinu a přidat ho do sestavy. Stejně jako jádro Lightning je i Tarasenko vítězem Stanley Cupu a má spoustu zkušeností z play-off. Tampa Bay je známá tím, že ve stanovené lhůtě dělá zajímavé a solidní tahy, aby i nadále dávala svému týmu šanci vyhrát, dokud bude jádro týmu pod smlouvou.

The Fourth Period zaznamenalo Lightning jako tým, který byl spojen s Tarasenkem. Má klauzuli o zákazu obchodu, ale nic nenasvědčuje tomu, že by se jí nevzdal za to, že by mohl jít k Lightning.