Bláznivá podívaná! Duel Wild s Canucks nabídl 17 branek

20. 02. 2024, 08:30 » Review - Autor: Tomáš Novotný

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Po bezmála dvou letech zažila liga zápas, ve kterém viděla 17 branek. Poslední takovýto zářez si připsaly týmy Seattlu a LA. Krakeni tehdy zvítězili v Kalifornii 9:8 po prodloužení. Teď se diváci dočkali v Minnesotě, kde přijel jeden z nejlepších týmů letošní sezóny - kanadský Vancouver. Zpočátku nic nenasvědčovalo tomu, že se bude jednat o historický zápas...

V brankovištích začínali Filip Gustavsson a Casey Desmith. První třetinu zahájili aktivněji domácí, jenže první gólovou radost vytasili hosté, když se trefil Ian Cole z první střely na branku. V úvodních dvaceti minutách padly ještě dva góly, což na třetinu není nic neobvyklého. Nikdo však netušil, že to byl jen pomalý rozjezd gólových hodů.

Canucks v prostřední třetině měli hokejově navrch a vypracovali si vedení 5:2. J.T. Miller završil první hattrick bláznivého večera v Minnesotě. Pokud jsou mezi vámi fanoušci sázek a hazardních her, tak na Minnesotu byl v tomto stavu kurz 50. Do konce třetiny snížil Zuccarello. Pak skóroval i Kaprizov, jenže jeho branka nebyla uznána z důvodu posunuté branky, do které se podle nových pravidel tak, či tak netrefil.

Poslední část už nevydržel Gustavsson, kterého nahradil Marc-André Fleury. Ten byl u šílené pětiminutové pasáže, ve které jeho spoluhráči nasázeli hned pět branek. Hattrick číslo dva završil Joel Eriksson Ek. O pořádné drama se pak postaral Nikita Zadorov a Brock Boeser, kteří Canucks vrátili do hry a snižovali na jednogólový rozdíl.

Risk bez brankáře jim však nevyšel. Nejprve jej potrestal Jonas Brodin. Svěřence Ricka Toccheta to neodradilo, a své štěstí zkoušeli dál. Když Wild úspěšně odvrátili nápor hostů, tak už v uvolněném tempu čekali, až obránci Vancouveru dohráji zápas s pukem na svých holích. Proti byl Kiril Kaprizov, který dvě vteřiny před koncem sebral puk a poslal jej do odkryté brány. Díky tomu završil hattrick číslo tři.

Podtrženo, sečteno. Padlo 17 branek, 3 hattricky. Minnesota si vytvořila rekord ve vstřelených brankách za jeden zápas (předchozí 8), a další zajímavostí je, že se nejednalo o zápas bohatý na střelecké pokusy. V celém utkání bylo vysláno 51 střel na branku (27:24 pro Wild), což znamená, že každá třetí střela skončila gólem. Všechno režírovala elitní formace Wild. Ta posbírala dohromady 16 kanadských bodů.

Historické maxima sice zápas atakoval, ale jen těsně nepokořil. Nejvíce branek v jednom utkání bylo 21 (naposledy Chicago proti Edmontonu - sezóna 85-86, 9:12 skóre). Nejvíce hattricků v jednom utkání bylo

Informace z celého utkání naleznete na našich stránkách.

MIN MINNESOTA - VAN VANCOUVER 10:7 (1:2, 2:3, 7:2)


SESTŘIH UTKÁNÍ


ARE YOU NOT ENTERTAINED?! 🤯#mnwild x @WasteManagement pic.twitter.com/U7CXaN5D7l

Minnesota Wild (@mnwild) February 19, 2024