Posila na play-off. Který mazák posílí Edmonton?

21. 01. 2024, 21:30 » Přestupy - Autor: Tomáš Novotný

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Polovina soutěže je pasé, některé týmy už mají v hlavě myšlenky na play-off. To se dá říct i o Edmontonu, který po bídném startu nakopl své hlavní zbraně a momentálně patří k nejlepším týmům v lize, co se týče aktuální formy. Na volném trhu si navíc našli jméno, které s těžkými boji o titul má velké zkušenosti a hned čtyřikrát o něj bojoval.

Konec v Chicagu byl pro Coreyho Perryho velmi hořký. V zákulisí se spekulovalo o poměru s matkou Connora Bedarda. Tyto fámy nakonec sám Perry vyvrátil. Naopak přiznal, že má problémy s alkoholem, které musí vyřešit. Právě pro Bedarda měl Perry působit jako mentor a hokejový otec, který mu výrazně pomůže v jeho vstupu do NHL.

V dosavadním průběhu si připsal 9 bodů v 16 zápasech, což nejsou vůbec zlé čísla. Rodák z Ontaria hlavně působí jako magnet na finálové účasti. Svojí první hned proměnil ve Stanley Cup, když šlo o jeho druhou sezónu v nejslavnější lize světa. Pak se dočkal velmi smolné série.

V roce 2020 si v bublinovém finále zahrál za Dallas proti Tampě. Ve finále musel kousat porážku v šesti zápasech. Další rok podepsal s Montrealem, který také došel do poslední finálové série. Ani kanadský celek si nevěděl s Tampou rady a sezónu končil po pátém zápase. Perry se snažil "oklamat" systém a proto podepsal s týmem, který mu způsobil dvě těžké prohry za sebou - s Tampou.

V jejím dresu pak naskočil do finále s Coloradem, které však ovládly Laviny v poměru 4:2. Ani na třetí pokus to Perrymu nevyšlo. Proto se rozhodl pomoct s naplněním platového dna v Chicagu, kde podepsal roční smlouvu na 4 miliony dolarů.

Nakonec byl kontrakt rozvázán a důvody se začaly rozebírat v médiích. Po težkém období to vypadá, že je Perry zpět a měl by být v nejbližších hodinách oznámen jako posila Edmontonu.