První víkend NHL před námi aneb představení Coyotes a Caps

13. 10. 2023, 18:30 » Preview - Autor: Tomáš Novotný

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Víkendová nálož zápasů je tady! Celý program na víkend odšpuntují dva duely. V prvním se utkají Ďáblové z New Jersey proti Arizoně, kterou čeká premiéra v letošní sezóně. Druhým velice pikantním duelem je klání mezi Washingtonem a Pittsburghem. Pro každého fanouška se jedná především o souboj Ovechkina proti Crosbymu. Jak dopadnou tyto dva duely?

NJD NEW JERSEY (1-0-0) - ARI ARIZONA (0-0-0)

Devils vstoupili do sezóny vítězstvím v domácím prostředí nad Detroitem. Na výhře 4:3 měli největší podíl Jack Hughes a Jonas Siegenthaler. Kouč Lindy Ruff nechystá žádnou velkou změnu. Ve hře je pouze změna na brankářském postu, kde by se mohli prohodit Vaněček a Schmid. Coyotes vstupují s větší chutí a lepším kádrem do dalšího roku. Po roce na univerzitě mohli přivítat ve svém kádru Logana Cooleyho, jednu z tváří své přestavby. Velká očekávání směřují na Claytona Kellera, nejproduktivnějšího muže poslední sezóny. Vše bude jistit v brance česká jednička - Karel Vejmelka. Podaří se Kojotům vyloupit Prudential Center? Nebo zůstanou Ďáblové stále neporaženým celkem?

Statistické preview zápasu najdete ZDE.


WSH WASHINGTON (0-0-0) - PIT PITTSBURGH (0-1-0)

Vypadá to, že Capitals obětují pár sezón kvůli rekordu Alexe Ovechkina v počtu nastřílených branek, na dorovnání mety 894 gólů chybí Ovechkinovi 72 přesných zásahů. Přes léto byla v kabině Caps zajímavá nálada, Evgeny Kuznetsov si dokonce řekl o výměnu. Nakonec se vše urovnalo a ruský centr pokračuje v kádru Washingtonu. Na straně Pittsburghu zavládlo po prvním duelu zklamání. Skvěle rozehraný zápas ztratili v koncovce a prohráli se Chicagem 2:4. Po nezdaru se bude parta okolo Sidneyho Crosbyho snažit o napravení úvodní porážky. V hlavním městě tak uvidíme již 65 souboj Crosbyho a Ovechkina. Budou se radovat Tučňáci? Nebo body zůstanou v Capital One Aréně?

Statistické preview zápasu najdete ZDE.