Senátoři v čele pelotonu o Vladimira Tarasenka

16. 07. 2023, 10:00 » Spekulace - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Vladimir Tarasenko zůstává jedním z největších jmen dostupných na trhu volných hráčů NHL. Ale již to nemusí platit dlouho.

Začátkem tohoto měsíce Tarasenko změnil agenturu, protože 31letého útočníka nyní podle Grega Wyshynskiho z ESPN zastupují JP Barry a Pat Brisson z CAA. A od té doby se prý o Tarasenka zajímalo poměrně dost týmů.

Elliotte Friedman ze Sportsnetu nedávno během vystoupení na NHL Network řekl, že Ottawa Senators, San Jose Sharks a Florida Panthers se podíleli na možnosti podpisu Tarasenka, zatímco Nashville Predators stáli opodál. Dalším z týmů v zástupu byla i Carolina Hurricanes.

Jaké je tedy nejpravděpodobnější místo pro Tarasenka? To se ještě neví. Jedinou výhradou při vyjednávání je však to, že podle Friedmana možná chce uzavřít smlouvu na jeden rok.

"Jen si myslím, že je to situace, kdy Tarasenko bude čekat, až uvidí, kam by se mohl nejlépe hodit, co pro něho bude nejlepší," řekl Friedman na NHL Network. "Slyšel jsem, že je možné, že by mohl dostat dvou- nebo tříletou smlouvu od jednoho z těchto týmů (výše uvedených, pozn. redaktora). Z toho, co teď chápu, je pravděpodobnější, že vezme roční smlouvu, bude hrát dobře a uvidí, co se stane s platovým stropem příští rok."

A kdo by se mohl Tarasenkovi nejlépe hodit do 'kšeftu'? Nejspíše to jsou Senators, kteří se budou v sezóně 2023-24 snažit překonat šestileté sucho v postupu do play-off.

Ottawa má pro Tarasenka místo poté, co tým v neděli vyměnil Alexe DeBrincata do Detroitu Red Wings. Na CapFriendly mají Senators k dispozici 5,03 milionu dolarů pod plánovým platovým stropem.

Ačkoli se Ottawa v minulé sezóně nedostala do play-off, prokázala zlepšení, když vyhrála 39 zápasů, což je nejvíce od sezóny 2016-17 (naposledy, kdy dosáhla play-off). Tým má také několik talentovaných mladých hráčů, kolem kterých se buduje, jako jsou útočníci Tim Stutzle, Brady Tkachuk a další.

Tarasenko by mohl být zkušeným mentorem pro Senators a sám by také přinesl ofenzivní podporu. V minulé sezóně nasbíral 50 bodů (18 gólů a 32 asistencí) v 69 zápasech se St. Louis Blues a New York Rangers.