Play-off je tady. Začíná McDavidův Edmonton i Pastův Boston

17. 04. 2023, 16:33 » Preview - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Play off začíná a v prvním hracím dnu se představí hned osm celků. Carolina vyzve New York Islanders, česká kolonie v Bosotnu se utká s Floridou, Dallas poměří síly s Minnesotu a nad ránem středoevropského času se Oilers v čele s McDavidem postaví Los Anglees Kings.

CAR CAROLINA (0-0-0) - NYI NY ISLANDERS (0-0-0)

První střetnutí soupeřů, kteří mají propracovaný obranný systém. Pokud chcete v této sérii gólové hody, největší šanci máte dnes. S přibývajícími zápasy se vždy hraje stále více opatrně. Do brány by se proti sobě měli postavit Frederik Andersen (Carolina) a Ilya Sorokin (New York). Carolině by se potenciálně mohli vrátit Max Pacioretty a Ondřej Kaše, jejichž účast je otazná. Kdo se určitě prvního utkání nezúčastní je Andrei Svechnikov, který by měl chybět do konce sezony. Islanders se naopak vrací Mathew Barzal, k dispozici ale mít nebudou Alexandera Romanova a Olivera Wahlstroma. Romanov by se mohl vrítit do dalšího utkání, Wahlstromova absence ale bude delší.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.


BOS BOSTON (0-0-0) - FLA FLORIDA (0-0-0)

Bruins vstupují do play off s rekordem v základní části v zádech. To je pasuje do role jasného favorita. Vítězové základní části ale vyhrávají Stanley Cup minimálně (naposledy Chicago v roce 2013). Vyjde Boston do vyřazovacích bojů proti Floridě správnou nohou? Panthers měli na konci základní části dobrou formu a vedení Matthewem Tkachukem nedají Medvědům nic zadarmo.

Domácím by navíc mohl chybět kapitán Patrice Bergeron, který se stále potýká s drobným zraněním v dolní části těla. Naopak Nick Foligno před víkendem již trénoval s týmem naplno a mohl by být do dnešního utkání připravený, to samé platí i o Dereku Forbotovi. Jistá není ani účast náhradního brankáře Jeremyho Swaymana, který léčí nemoc.

I Florida se bude muset obejít bez některých hráčů základní sestavy. Centr Sam Bennett sice s týmem do Bostonu odcestoval, minimálně do druhého zápasu by se však mezi mantinely podívat neměl. Brankář Spencer Knight je stále mimo hru kvůli osobním problémům a trenérský tým nemůže počítat ani s veteránem Patricem Hornqvistem.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.


DAL DALLAS (0-0-0) - MIN MINNESOTA (0-0-0)

Dallas je podle mnohých skrytým favoritem Západu, který by mohl vyřadit i velikány typu Colorado. Pro Stars hovoří i vyklizená marodka, na Minnesotu tedy půjde v plné síle. Wild naopak se zraněními bojují. Do sestavy se vrací Kirill Kaprizov, dobrá zpráva přichází i v případě Joela Erikssona Eka a bývalého zadáka Stars Johna Klingberga. Jejich účast v dnešním klání je sice nejistá, už ale s týmem trénují. Naopak vzdálenější by mohl být návrat Oskara Sundqvista. Ten sices týmem trénoval, ale v bezkontaktním dresu.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.


EDM EDMONTON (0-0-0) - LAK LOS ANGELES (0-0-0)

Edmonton měl před zahájením vyřazovacích bojů nejdelší aktivní šňůru výher v lize (9), z čehož dvakrát porazil svého soka pro první kolo z Los Angeles a zajistil si tak výhodu domácího prostředí. Oilers mají krom dlouhodobých zranění Klefboma a Smithe na marodce pouze zadáka Ryana Murray, který by se mohl do sestavy vrátit. Murray sice nehrál od listopadu, v posledních dnech se ale rozehrával na farmě. Kings mají marodku o něco širší. Gabriel Vilardi se pravděpodobně do dnešního klání nepodívá, po několikatýdenním zranění už ale bruslí. Mnohem větší ztrátou ale bude Kevin Fiala, který vynechal posledních šest zápasů základní části a o víkendu s týmem vůbec netrénoval.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.