Skinner ze Sabres suspendován na tři zápasy

11. 12. 2022, 14:00 » Novinky - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Skinner dostal za úder do obličeje v KeyBank Center trest na pět minut. Ale to celé má dohru v podobě suspendace na tři zápasy. NHL suspendovala útočníka Buffala Sabres Jeffa Skinnera na tři zápasy za úder hokejkou do obličeje útočníka Pittsburghu Penguins Jakea Guentzela.

Na konci třetí třetiny, kdy Penguins vyhráli v prodloužení 4:3, si Skinner a Guentzel po odpískání vyměnili pár sekání. Pak Skinner atakoval Guentzela, jednou do ramene a pak do obličeje.

Oba hráči dostali trest za sekání, ale Skinner dostal i pětiminutový trest za to, že Guentzela udeřil vysoko, respektive do obličeje.

V sobotu zveřejnilo oddělení NHL pro hráčskou bezpečnost video s vysvětlením, proč Skinner dostal za své činy suspendaci na tři zápasy.



"Je důležité poznamenat, že se nejedná o případ, kdy by se hůl neúmyslně zvedla, když hráči bojují před sítí nebo se přirozeně zapřou v průběhu hry," uvedla NHL ve svém vysvětlení. "Skinner zde iniciuje hádku, která končí tím, že agresivně a cíleně udeří soupeře do obličeje holí s dostatečnou silou, aby si zasloužil doplňkový trest."

Nejenže Skinnerova nedisciplinovanost ho stála tři zápasy, ale také stála Sabres potenciální vítězství. Penguins vstřelili přesilovkový gól v prodloužení, aby zápas poté vyhráli.

Skinner, který má v sezóně na kontě 13 gólů a 32 bodů, nyní vynechá zápasy proti Penguins, Los Angeles Kings a Coloradu Avalanche. Bude se moci vrátit 17. prosince proti Arizona Coyotes.