Co třeba Jonathan Toews jako náhrada za Nazema Kadriho?

01. 08. 2022, 06:30 » Komentáře - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
NHL se nám zastavila? Mají prázdniny nebo se to vlastně děje? Máme první srpnový den a my pořád sedíme u obrazovek a čekáme, kdy se dozvíme nějaké novinky ohledně Nazema Kadriho. Jsou tu různé informace, spekulace a i my ve svém velkém článku Otevírá se trh volných hráčů: Spekulace, podpisy a přestupy! uvádíme, že mezi největší zájemce o Kadriho se řadí týmy Calgary Flames a Detroit Red Wings.

Ale opravdu tu nejsou další? Co třeba zauvažovat, že by se ikona Blackhawks, Jonathan Toews, vyměnil v Coloradu Avalanche právě za Nazema Kadriho? Myslím si, že by to dávalo docela smysl.

Zaprvé jsem neslyšel ani hodně povyku, proč by se to mělo nebo snad i nemělo stát a také zadruhé, Toews nevypadá příliš nadšeně z toho, co se v Chicagu v posledních několika měsících dělo, pokud se tedy budeme bavit o soupisce Blackhawks.

Tým vyměnil některé opravdu dobré mladé hráče, jako jsou Alex DeBrincat, Brandon Hagel a Kirby Dach, za téměř nic. I když se v Chicagu mluví již delší dobu o přestavbě, světlo na konci tunelu zatím nevidno.

Sám Toews se nechal slyšet, že se fyzicky cítí opět zdráv a skvěle a že se nemůže dočkat nové sezóny, aby každému ukázal a dal jasně najevo, že ještě neřekl poslední slovo.

Tak tu máme hráče, Jonathana Toewse, který nevypadá na to, že by chtěl být součástí nějakého procesu přestavby a také vůbec nemluví o tom, že by s Chicagem prodloužil. Navíc mu zbývá už jenom rok smlouvy s maximálním hitem 10.5 miliónu dolarů.

Pro GM Avalanche by to tak mohla být možnost za Kadriho, který zatím zůstává stále nepodepsán.

Jedna důležitá informace na závěr: Toews má ve smlouvě klauzuli o zákazu pohybu a zákazu odchodu. Chicago ho nemůže bez jeho souhlasu kamkoli vyměnit. Otázkou je, zda by se Toews této klauzule vzdal jenom proto, aby mohl přejít k obhájcům Stanley Cupu, kteří by tak mohli mít volno na centru druhé lajny.